TARİHE GEÇECEK

Uğur Kobaş, Dünya Karate Federasyonuna bağlı 199 ülke 734 lisanslı hakem içinden seçilerek, Olimpiyatlarda saha içinde görev alacak 15 hakem listesinde yer aldı. Bu ünvan ile Uğur Kobaş, Olimpiyatlarda görev alacak, ilk Türk Karate branşı hakemi olarak tarihe geçecek.

“TARİHE AZ KALDI”
Olimpiyat hakemi Uğur Kobaş yaptığı açıklamada “3 yılı aşan bir zamandır, çok zorlu süreçlerden geçtik. Dünyanın birçok kıtasında, birçok ülkesine giderek kendinizi kanıtlamaya çalıştık. Son dönemde Pandemi nedeni ile birçok kısıtlaya tabi tutularak Olimpiyatlara hazırlandık. Buraya gelmeden önce ve burada her gün Covid testi olduk. Sonunda tarihe adım atacağımız gün geliyor.”

“HEPSİNE TEŞEKKÜR EDERİM”
“Olimpiyat yolunda ve yetişmemde katkısı olan hocam Meydan Kobaş’a, hakem hocalarım Sıtkı Akarsu, Rıza Erdoğan, Çetin Demirel’e, turnuvalar nedeni ile çoğu zaman yanlarında olamasam da fedakarlık yaparak bana destek olan eşim Berrin Kobaş, oğullarım Furkan, Okan, Kuzey Kobaş’a, Olimpiyat hakemi seçilmemde çok büyük desteği olan Federasyon Başkanımız Merhum Esat Delihasan’a, Sportif başarıları alarak, seçilmemde katkı sağlayan Karate camiası sporcu, hakem, antrenör ve idarecilerine, her zaman arkamda dimdik duran ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve yönetimlerine, hedefe ulaşmam için yayınları ile bana, itici güç olan siz basın mensuplarına, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”

DELİHASAN’A İTHAF EDİYORUM
“Bu başarı sadece benim değil, her zaman arkamda olan, bana destek olanların başarısıdır. Tüm Karate Camiasının, Sakarya Spor kamuoyunun başarısıdır. Aldığım Olimpiyat hakemliğini Federasyon Başkanımız Merhum Esat Delihasan’a ithaf ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi