Türkiye Futbol Federasyonu’nun ev sahipliği yapacak stadyumlar arasında Sakarya Atatürk Stadyumunu da göstermesinin ardından UEFA Stadyum Denetçisi Dennis Cruise ve TFF Maç Operasyon Heyeti tarafından Sakarya Stadyumu denetlendi

İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Denetlemelerde stadyuma gelen UEFA Stadyum Denetçisi Dennis Cruise ve TFF Maç Operasyon Heyeti’ne, Adapazarı İlçe Spor Müdürü, Tesis amiri ve Sakaryaspor’dan bir temsilci eşlik etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda bilgi alan heyet, ardından stadyumun tüm alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından heyet stadyumdan ayrıldı.

İKİ HAFTA İÇİNDE
Dennis Cruise’ nin denetim sonunda değerlendirme toplantısında brifingde bildirilen maddelerin Stadyum’ da tamamını karşıladığı Temizlik, Tribün alanları, Otopark, Saha zemini, Engelli WC ve Tribünde bulunan alanlarının ve Basın çalışma alanlarının üst düzeyde olduğunun bilgisini verip iki hafta içinde sonuç raporunu hazırlayıp göndereceği bildirildi 

“5. KATEGORİDE BULUNMAKTADIR”
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; “Türkiye olarak 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylığımızı açıklamış bulunduğumuz bu günlerde, Avrupa Şampiyonaları’nda Sakarya Stadyumu’na maç verilmesi için 4. Kategoride yani en üst kategoride bulunulması gerekmektedir. İl Müdürlüğümüze bağlı tesislerimizden Sakarya Stadyumu, Uluslararası stadyum kategorisinde 5. kategoride bulunmaktadır.” dedi.

“GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Açıklamalarını sürdüren İnanç; “Bu süreçte bizlerde Sakarya Stadyumu’nun kalan eksikliklerini en kısa sürede tamamlayarak stadyumumuzu 4. kategoriye çıkartmayı hedefledik. Denetimde herhangi bir aksaklık yaşamadık. Stadyumumuz her alanda hazır. İnşallah Sakarya’mızda da milli maçların oynanmasını istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi