Arda Aydıntepe'nin kaleminden...

Sakaryaspor iyi başlamadığı Spor Toto 1. Ligde inişli çıkışlı performansıyla 5 maçı geride bıraktı. Puan durumuna bakınca 3 galibiyet 2 mağlubiyetle üst sıralarda kendine yer buldu. 

Cumartesi akşamı karşılaştığımız Denizlispor maçına gelecek olursak altın değerinde bir üç puan oldu bizim için. Denizlispor tecrübeli oyuncuları ve hocasıyla üst sıraları zorlayacak kapasitede bir takım. Mesut Bakkal ve öğrencileri 4-3-3 dizilişiyle Sakarya’ya 3 puan için geldiği mesajı veriyordu. 
Yeşil siyahlı temsilcimiz ise lige ısınmaya başladığını gösterir bir oyunla ilk 20 dakikayı hakimiyetinde geçirerek zaman zaman duran toplardan gol aradı. Bu dakikada olan oldu ve Donkor uzun gelen topu yere düşürmeden hamle yapmayınca rakibin en diri oyuncusu olan Mayi çabukluğuyla araya girip konuk takımı öne geçirdi. 

Bir an olsun bocalayan yeşil siyahlılar çok pas hatası yapmaya başladı. Rakip takım bu boşluğu değerlendiremezken sol kanat ağırlıklı hücumlarla gol aramaya başladık. Fakat skoru değiştirecek pozisyon bulamadık. 

İkinci yarıya 2 değişiklikle başlayan İlker Hoca hem rakibin etkili geldiği sol kanadını İsmail’i oraya çekerek durdurdu hem de Miloseviçle orta sahada daha fazla topa sahip olup oyunu karşı kaleye yıkmayı başardı. Ozan Solu da ilerleyen dakikalarda oyuna süren İlker hoca hamleleriyle 3 puana direk etki etti.

****
Kabongo kendisine atılan uzun topu yaptığı müthiş göğüs kontrolüyle avantaja çevirip bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve affetmedi. Beraberlik sonrası özgüveni yerine gelen yeşil siyahlılar rakip kalede üst üste net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Nalepa’nın getirip Ozan Sol’un kaleciyi geçemediği anda sahneye yine golcümüz Kabongo girdi ve 3 altın puanı almamızı sağlayan golü boş kaleye yuvarladı. 

İkinci yarıdaki istekli ve diri futbol galibiyeti getirirken saha zemininin rezaletliği ve taraftarların ilgisizliği eksi hanemize yazılan notlar olarak göze çarptı. 

***
Karşılaşmanın hakemlerine de bir tespit göndermeden yapamayacağım. Bu kadar çok sarı kart gösterip oyunun kontrolünü elinde tutamayan avantajları oynatmayı beceremeyen ve gözünün önündeki penaltıyı göremeyen hakem az kalsın bizi puanlardan edecekti. Hele vardaki Serkan Tokat, Denizlili oyuncunun topa tokadını es geçip bizi tokatlamaya kalkmasına fırsat vermedik. 

****
Sakaryaspor bu hafta Samsun’da önemli bir sınav verecek.  Dilerim ki takım oyununu geliştirsin, yeni transferler beklentileri karşılaşın, çalışmayan kanatlarımız devreye girsin ve olumlu neticeler alınsın. 
İyi günde kötü günde takıma destek olmak lazım sadece maç kazandığında değil. Bu ligde herkes birbirini yenecek kapasitede. Bu yüzden taraftar desteği çok önemli.  

***
Bir dip not da keşke 11imizde altyapımızdan yetiştirdiğimiz ya da sakaryalı dediğimiz kardeşlerimiz de olsaydı. Bu konuya daha sonra geniş bir şekilde yer vereceğim.

Editör: Haber Merkezi