Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Sakaryaspor Başkan Vekili olan Yaşar Zımba, düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündemi meşgul eden sorulara yanıt verdi

SAKARYALI SPORCULARA İHTİYAÇ VAR
Sakaryaspor yönetiminde başkan vekilli yapan SASKF Başkanı Yaşar Zımba hem amatör spor hem de Sakaryaspor hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında açıklamalar yapan Zımba; “Sakaryaspor’da Sakaryalı sporcular olmalı. Geçtiğimiz yıllarda gördük nasıl durumlarla karşılaştığımızı. Sakarya’ya sahip çıkacak oyuncu bulmakta zorlandık. Gençlerimizin daha fazla süre aldığı bir takım olmayı umut ediyorum. Geçmişte böyleydik yine böyle olabiliriz” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ”
Transferi mutlaka açacaklarını belirten Başkan Zımba; “Bizim verdiğimiz bir söz var. Öyle ya da böyle bu sözü tutacağız. Zaten şu anda bir sıkıntımız da yok. Biz dediğimiz süre zarfında transferi açarak takıma önemli katkılar sağlayacak isimlerle anlaşma sağlayacağız. Hem biz hem de yönetimimiz bu doğrultuda çalışıyor” dedi.

“AMATÖR SPOR SAKARYASPOR’UN AYNASIDIR”
Sakaryaspor’u amatör spor kulübü gibi yönetemezsin ifadelerine de cevap veren Başkan Yaşar Zımba “Amatör spor Sakaryaspor’un aynasıdır. Sakaryaspor’un ham maddesidir. Amatör futbolumuz iyiyse Sakaryaspor da iyidir. Oyuncu yetiştirme ve Sakaryaspor’a kazandırmak çok önemlidir. Eskiden böyleydi. O yüzden böyle ifadeler kullanan kişileri ciddiye bile almıyorum. Onlar sporcun içinden gelmenin ne olduğunu anlasınlar önce” ifadelerine yer verdi.

TURNİKE SİSTEMİ GELİYOR
Toplantıda açıklamalarda bulunan Canip Kaya stada artık elektronik sistemin getirileceğini, çim için çalışmalar yaptıklarını ve sezona hazır hale geleceğini söyledi. Stat temizliği ile ilgili de adımlar attıklarını söyleyen Kaya, yeni sezonda turnike sisteminin de devreye girmesiyle kaçak girişlerin çözüleceği ve kulübe katkı saplanacağını ifade etti

Editör: Haber Merkezi