Maçın golleri Trabzonspor adına 43. dakikada Djaniny (P), 73' Nwakaeme'den geldi. Çaykur Rizespor'un tek golü 22'de Djokovic (P) ile geldi. Trabzonspor bu sonuçla puanını 27'ye çıkararak 2. sırada bulunan Hatayspor ile puan farkını maç fazlasıyla 7'ye çıkardı. Rizespor ise 4 puanla son sırada yer almaya devam etti.

MAÇ BOYUNCA BÜYÜK HEYECAN
Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumunda oynanan karşılaşma ilk düdükten son düdüğe kadar büyük bir heyecana sahne oldu. Ev sahibi Trabzonspor ilk 45 dakika kontrollü oyun oynamayı tercih ederken, karşılaşmanın ikinci devresinde oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Rizespor kalesinde birçok gol fırsatı yaratan bordo mavililer aradığı golü 73. dakikada Nijeryalı yıldızı Anthony Nwakaeme'nin ayağından buldu.

DORUKHAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Trabzonspor'un yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Milli oyuncu Dorukhan Toköz, Trabzonspor formasıyla ilk kez 90 dakika forma giyme şansını yakaladı. 25 yaşındaki başarılı oyuncu Bruno Peres'in yokluğunda sağ bek mevkisinde görev alırken, maç boyunca yaptığı kritik müdahaleler ve hücuma katkısıyla bordo mavili taraftarlardan alkış aldı. Maç sonu açıklamalarda bulunan başarılı oyuncu eski formunu yavaş yavaş yakalamaya başladığını belirterek, "İlk başta geriye düştük penaltı golüyle. Ama iyi mücadele ettik. Hocamızın istediği oyunu oynayabildiğimiz sürece gol atabileceğimizi biliyoruz ama Rizespor'u gerçekten tebrik ederim. Çok iyi bir maç geçti iki takım arasında. Eski formumu yakalıyorum yavaş yavaş. Şanssız sakatlıklar geçirdim. Liderlik çok güzel bir şey. Maçı da erken oynadık, iyi oldu bizim için. Diğer maçları da takip edeceğiz. 3 puan aldığımız için mutluyuz. İnşallah lider şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi