İLK 3 DERECEYİ BIRAKMADILAR
2005-2006 ve 2007 doğumlu sporcuların yarıştığı Atletizm dalında Sakarya İl Seçmelerine Taşkısığı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan sporcular birçok dalda ilk 3 dereceyi alarak yoğun ve tempolu çalışmalarının meyvelerini topladılar. Güneşler Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Faruk Erdoğan Öztürk ve antrenör Mazlum Ünver tarafından keşfedilen ve 3 yıldan beri çalıştırılan Taşkısığı Ortaokulu öğrencileri her gün yoğun olarak ormanlık alanda ve her koşulda yağmur-çamur demeden, kara-kışa aldırmadan antrenman yaparak hedeflerine ulaşmayı başardılar.                      

ŞAMPİYONLAR ORTAYA ÇIKTI
Erkeklerde; 80 metrede Furkan Yakupoğlu il 1.’si, 2000 metre koşuda Furkan Yakupoğlu il 1.’si, Osman Abdullah 60 metre koşuda il 2.si olmuştur. Kızlarda;1500 metre koşuda Huri Melek Başaran il 1.’si, Ayşegül Halil il 2.’si, Duygu Yakupoğlu il 3.’sü, Yüksek atlamada 1,20 dereceyle Merve Meriç Çırpar il 2.’si, 800 metre koşuda Kevser Ütebay il 2.’si, Cirit atmada 20 metre fırlatarak Esra Çiçek il 2.’si, 60 metre koşuda Melike Memişoğlu il 4.’sü, 80 metrede Kevser Ütebay il 4.’sü, Yağmur Torlak 800 metrede il 8.’si olarak üstün bir başarı göstermişlerdir.

VALİ NAYİR’İN ÖZEL İLGİSİ
Çocuklarının başarılarını devamlı ve gayretli çalışmalarına borçlu olduğu belirten Faruk ve Mazlum hocalar, başarının tesadüf olmadığını öğrencilerinin de bunu ispatladığını söyleyerek iki yıl içinde okullarından Milli takıma daha çok öğrenci hazırlayacaklarını ifade ettiler. 8 Mart tarihinde Yeni Atletizm sahasında yapılan antrenman sırasında incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Taşkısığı Ortaokulu sporcularıyla özel ilgilenerek, başarılarından haberdar olduğunu ve çalışarak daha iyi yerlere geleceklerini belirtti ve başarılar dileyerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

FAZİLET DURMUŞ AÇIKLAMASI
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da atletizmde büyük başarılara imza atan Taşkısığı Ortaokulu öğrencilerini, öğretmenlerini, okul yöneticilerini, öğrencileri bu spora teşvik eden velilerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Atletizm İl Karmasına katılmaya hak kazanan öğrenciler 23-24 Mart’ta Çanakkale’de yapılacak olan Bölge Finaline hazırlanıyorlar.

Okul Müdürü Hilmi Çil; “Taşkısığı Ortaokulu olarak atletizm tarihine ismimizi Altın Harflerle yazdırdık. 09/03/2019 Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığı Atletizmi Geliştirme Projesi (AGP) İl Karmasında İlk 4’te hep biz vardık. Teşekkürler Faruk Erdoğan Öztürk, teşekkürler Mazlum Ünver ve teşekkürler çocuklar” dedi.

ÖĞRENCİLERİN DERECELERİ

2005-2006 DOĞUMLU KIZLAR 2.000 METRE KOŞU
İL1.Kevser ÜTEBAY       
İL 3.Ayşegül HALİL       
İL 4.Melike MEMİŞOĞLU     
İL 5.Duygu YAKUPOĞLU
İL 6.Melike HALİL

2005-2006 DOĞUMLU ERKEKLER 2.000 METRE
İL 1.Furkan YAKUPOĞLU
İL 3.Osman ABDULLAH 

2007-2008 DOĞUMLU KIZLAR 1.500 METRE
İL1.Huri Melek BAŞARAN
İL2. Nurgül HALİL         
İL 4. Yağmur TORLAK

Bu derecelerle ilde ilk 4’e giren öğrenciler Sakarya İl Karmasına katılmayı ve 30 Martta İlimizdeki Bisiklet Vadisinde yapılacak olan Bölge Yarışlarında Sakarya’mızı temsil edecekler.

Editör: Haber Merkezi