Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğüne bağlı Okul Sporları Bölümünün düzenlediği müsabakalar ilimizde yeni yapılan “atletizm stadında” gerçekleştirildi. Takım halinde katılan Taşkısığı Ortaokulu çok çekişmeli geçen müsabakalardan galip olarak ayrıldı.

Müsabakalarda; Esra Çiçek, cirit atmada il 1.’si, gülle atmada il 2.’si
Huri Melek Başaran, 1500 metre koşuda il 1.’si
Melike Memişoğlu, 80 metre engelli koşuda il 2.’si, uzun atlamada il 4.’sü
Merve Meriç Çırpar, yüksek atlamada il 3’sü
Kevser Ütebay, 80 metre koşuda il 2.’si, 800 metre koşuda il 2.’si
Furkan Yakupoğlu, 2.000 metre koşuda il 1.’si, 80 metre koşuda il 2.’si
Duygu Yakupoğlu, 1.000 metre yürüyüşte il 1.’si
Osman Abdullah, 1.000 metre yürüyüşte il 1.’si, 800 metre koşuda il 4.’sü
5X80 metre bayrak yarışında kız takımı il 2.’si oldu.

Puanlı Atletizmde tüm rakiplerini geride bırakarak takım halinde Taşkısığı Ortaokulu Sakarya Birincisi oldu. Hem ferdi olarak hem de takım olarak Taşkısığı Ortaokulu Sakarya birincisi olarak kupayı kaldırarak hem Sakarya’yı, hem de okullarını Türkiye Şampiyonası Gruplar yarı finaline taşıdılar.
Okul Antrenörü Mazlum Ünver; “En zor şartlar ve imkânsızlıklar altında bu yarışmaya hazırlandık. Birçok zor rakibimiz olduğu halde, devamlı ve istekli çalışmamızın sonucu, ailelerimizin desteği ve çocuklarımızın üstün gayretleri ile öğrencilerimiz Sakarya birincisi oldular.” dedi.
Okulumuzda atletizmi başlatan ve geliştirerek bu günlere getiren ve hala takip ve desteğini devam ettiren, bu güne kadar atletizmde “Türkiye ve Dünya şampiyonu sporcular” yetiştiren Güneşler Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Faruk Erdoğan Öztürk; planlı ve programlı çalışarak Sakarya’mızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu andaki hedefimiz Türkiye finaline kalarak, Sakarya’mızın ve Taşkısığı Ortaokulu’nun ismini tüm Türkiye’ye duyurmaktır. Aynı zamanda çocuklarımızı daha ahlaklı yetiştirmek ve daha çok sporcumuzu Milli Takıma dahil etmektir.” dedi.
Okul müdürü Hilmi Çil; “Okulumuzda toplam 100 öğrencimiz var. Bunların 10 tanesi koşularda Sakarya’mızın en hızlı koşan öğrencileridir. Yerine koyacak öğrencimiz olmadığı halde okul mevcudu fazla okulların sporcularıyla yarışarak bu başarıyı elde ettik. Zor şartlarda hazırlandığımız antrenman ve müsabakalardan yüzümüzün akıyla çıkarak Sakarya’mızı finallerde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bizleri ve ailelerini sevindiren öğretmen ve çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi