KÖTÜ BAŞLADIK
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. hafta mücadelesinde Banvit’i konuk eden Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol kritik karşılaşmada seyircisi önünde mağlup oldu. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Mitchell Wilbekin, Alan Herndon, Junior Etou, Şafak Edge ve Andrew Edogi ilk beşi ile başlayan Devler ilk periyotu 12-20’lik skor ile geride tamamladı.

TARAFTAR SALONU DOLDURDU
İkinci çeyreğe Mitchell Wilbekin’in üç sayılık atışlarıyla hızlı başlayan Adatıp Büyükşehir farkı beş sayıya kadar indirdi. Kalan dakikalarda maça ağırlığını koyamayan Büyükşehir Basket ilk yarıyı 33-41 geride tamamladı. Taraftarlar maç boyunca takımın yanında oldu ve salonun büyük bir kısmını doldurdu.

RİBAUNDLARDA SIKINTI YAŞADIK
Üçüncü çeyreğe Şafak Edge ile etkili Başlayan Büyükşehir bitime 2 dakika kala skoru 54-59’a getirdi. Son saniyelerde gelen Banvit basketi ile üçüncü çeyrek 54-62’lik skor ile geçildi. Son çeyreğin ilk beş dakikası istediği oyunu sergileyemeyen Büyükşehir Basket 57-68’lik skor ile geride tamamladı. Özellikle savunma ribaundu konusunda sıkıntı yaşayan yeşil siyahlılar parkeden 67-75’lik skorla mağlup ayrıldı ve önemli bir puan kaybı yaşadı.

“BASKETBOLU YAŞATACAĞIZ”
Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'un başantrenörü Ozan Bulkaz maç sonunda yaptığı açıklamada çok önemli bir maçı kaybettiklerini söyledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulkaz, yenilgi için hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacaklarını belirterek, "Antrenman yapıp, savaşıp, Sakarya'da basketbolu bu sene yaşatacağız ve elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu. Bulkaz, maçın bazı periyotlarında takımının iyi oynadığını ancak yeni gelen oyuncuların bir günde adaptasyon sağlamasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi. 

Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol: Etou 4, Wilbekin 13, Herndon 5, Edogi 6, Şafak Edge 16, Uğur Dokuyan 2, İzzet Türkyılmaz 6, Barlow 12, Bora Hun Paçun, Burak Eşlik 3 

Banvit: Perez 11, Morgan 15, Neal 16, Shelton 14, Moore 4, Metehan Akyel 2, Şehmus Hazer 2, Rıdvan Öncel, Tolga Geçim 11, Ragıp Berke Atar

1. Periyot: 12-20
2. Periyot: 33-41
3. Periyot: 54-62
4.periyot: 67-75

Editör: Haber Merkezi