ÇOCUKLUĞU CUMA PAZARINDA GEÇTİ
Vedat Yaşlıca, 1960 yılında Adapazarı’nda Gülsüm ve Mustafa Yaşlıca çiftinin çocukları olarak dünyaya geldi. Babası Mustafa Yaşlıca, kendi işyerinde süpürge imalatı ile uğraş verirken Vedat Yaşlıca babasına yardıma gider aynı zamanda da mahalle arasında futbol oynamayı severdi. O yılların gayri federe takımı Fatihspor ile tanıştı. Semtinin takımında bir süre top koşturan Yaslıca, daha sonra amatör kümenin köklü takımı Etbalıkspor forması ile ter döktü. Futbol hayatı kısa sürdü. Çünkü Karaosman okulunda başlayan eğitim hayatı İstanbul’da devam edecekti.

TİCARETE ATILDI
İstanbul kartal Zekeriya gürel lisesinde okudu, İstanbul günleri aynı zamanda çok sevdiği futboldan kopması demekti. Okul bitince ticarete atıldı. Esnaf bir ailenin ve yedi kardeşin en küçüğü olan Yaşlıca, okulu bitince askerlik görevini tamamladı. Artık ticarete atılma zamanı gelmişti. Ankara Caddesinde bir süre traktör alım satımı yapacaktı ancak kendine yeni hedefler koydu. Daha sonra yedek parça işi üzerine işyerini Ankara Caddesinde açtı. Bu zamanlar ve hayatını birleştireceği Zülfiye Yaşlıca ile tanıştı ve evlendi. Çiftin bu evlilikten Hülya, Uğur ve Yaren adlarında üç çocuğu dünya ya geldi. Vedat Yaşlıca halen dörtyol sanayinde Kaya ticaret ismiyle hizmet veren şirketin yönetim kurulu başkanı.

BAŞKANLIK GÖREVİNİ ÇİN’DE KABUL ETTİ
Sakaryaspor sevgisi ve onu çağıran görevi hiç düşünmeden kabul etmesine neden olacaktı, Çin seyahatinde gelen bir telefon yönetime ismini yazıyoruz diyordu. Telefonun diğer ucundaki isim Rauf Batuboylu'du. Sakaryaspor’da yöneticilik gurur verici, onur duyarım diyerek görevi Çin’de kabul etti. Kurulan yönetimin ömrü şartların zorluğu ve maddi imkansızlıklar yüzünden kısa sürecek ve Sakaryaspor'un kayyuma kalma ihtimali her geçen gün artacaktı. Yaşlıca ve arkadaşları duruma çare arayacak ve bir yönetimin adımlarını atacaklardı.

ZORLUKLAR KARŞISINA ÇIKTI
Vedat başkan, bu işin hem zor hem de sorumluğu olan bir iş olduğunu söylemesine rağmen ısrar ve baskılara dayanamayarak Başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak karşılaşılacak zorlukların tahmin edilemeyecek kadar büyük olduğu görüldüğünde bir kez daha ne kadar zor bir göreve geldiğini anladı. Transfer dosyaları yığılmış, kapalı transfer tahtası Yaşlıca yönetimi iç transfere yönlendirecekti.

İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI
Sakaryalı futbolcuların bir hayli fazla olduğu 2012-2013 sezonu öncesi Vedat Yaşlıca Sakaryaspor başkanı olarak ilk açıklamasında ,"Sakaryalı gençlerimize ihtiyacımız var onlar bu takımın geleceği onlarla yürüyeceğiz" diyecek ve iç transferi bitirecek, sezona başlayacak ancak maddi zorluklar verilen sözler tutulmayacaktı. Şehirden destek gelmeyecek ve takımın önünü açmak için yeni kararlar almak kaçınılmaz olacaktı. Taraftarın çok sevdiği, hatta takım oyuncularının bile bizi bırakma başkan diyerek kapısını çaldığı Başkan Vedat Yaşlıca istifa etmek zorunda kalmıştı.

TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU
Bir Fethiye deplasmanında kazanılan penaltıya daha penaltı atılmadan ağlayacak kadar Sakaryasporlu olan Yaşlıca, Kendisine verilen sözlerin yerine gelmemesi yüzünden ve onur ve gururla geldiği Sakaryaspor başkanlık görevini noktalayacak ancak büyük Sakaryaspor taraftarının sevgisine mazhar olarak tarihteki yerini alacaktı. O günleri hayatının en gurur verici zamanı olarak fotoğraf karelerinde bırakan Yaşlıca, tarihe Sakaryaspor Başkanlığını gururla yapan, taraftarın en çok sevdiği başkan olarak geçti. Başkanlığında hep şu sözü söyledi, "Sakaryaspor'un menfaati her şeyin üzerindedir"

Editör: Haber Merkezi