BAŞARMA HİSSİ
Su içinde yapmaları gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler, uygulamalı olarak temel egzersiz hareketleri ve yüzme tekniklerini öğrenmeye başladılar. Hareket etmenin verdiği mutluluk, başarma hissi ve eğlenme gereksinimlerini karşılayan engelli bireylerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

----

YENİ PROJELER
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdiklerini ifade ederek engelli vatandaşlara el becerisi, spor ve birçok farklı olanağın sağlanacağını, engelli vatandaşların sosyalleşmesi adına çeşitli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.  Babaoğlu, “Onlarla antrenörlerin kuracağı iletişim çok önemli. Antrenörlerimiz farklı ve özel metotlar kullanıyorlar. Örneğin bir öğrenciyle sürekli olarak aynı antrenörün ilgilenmesini ve onun güvenini kazanmasını sağlıyorlar. Engelli bireylerimiz bu sayede hem spor yapıyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz" ifadelerini kullandı.

----

ÖZEL METOTLAR
Başantrenör Aslı Ulaş Azap, engelli sporculara yüzme eğitimi vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, yüzme sporunun çocukların hem fiziksel hem de duygusal gelişimi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, sudaki hareketlerin engellilerin kas gelişimine katkı sağladığını söyledi. Hendek Belediyesi kapalı yüzme havuzu antrenörleri Aslı Ulaş Azap, Tuğba Eken, Burak Erdem ve Ulvi Ancak gerçekleştirilen projeye gönüllü olarak destek veriyorlar.

Editör: Haber Merkezi