HER KADEMEDE GÖREV YAPTI
1954 yılında Akyazı Kuzuluk’ta Ayşe ve Şevket Zımba’nın ilk çocukları olarak dünyaya gelen Yaşar Zımba, Sakarya sporunun ve siyasetinin önde gelen isimlerinden oldu. Gençlik yıllarında futbola yatkınlığı ile tanınan ve hayalleri hep yüksekte olan Abhazya kökenli Yaşar Zımba, sadece spor alanında değil siyasette de 1 numaraydı. Doğruyol ilçe Başkanlığını da yıllarca yapan Zımba’nın hayatı Tüvasaş’a fabrikasına girerek değişti. Hem fabrikada çalıştı hem de futbola geri kalan zamanını yatırdı. Sakarya amatör spor kulüpleri federasyonu başkanlığına kadar sporun her kademesinde görev aldı.

“ANNEM SPOR YAPMAMI ÇOK İSTEDİ”
Zımba Yeni Sakarya Gazetesine hayat hikayesini ve spor yaşantısını anlattı. Zımba, “Rahmetli canımdan çok sevdiğim annem Ayşe benim Spor yapmamı çok istiyordu. Çamur içinde eve geldiğim halde eşyalarım söylenmeden yıkardı. Tabi ki babamı da çok seviyordum ama spor ile pek ilgisi yoktu. Ben yine ondan gizli oynamaya gidiyordum. Allah ikisinin de mekanlarını cennet eylesin” dedi.

“EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”
Aile hayatından da bahseden Başkan Zımba, “Mutlu bir evliliğim var. 3 tane hayırlı evladım var. İlk evladım oğlum Barış ismini Kıbrıs’ta gazi olduğum Barış harekatından aldı. İkinci kızım Filiz ve üçüncü kızım Yeliz oldu sonra. Bana torun verdiler. Damatlarımı ve gelinimi de çok seviyorum. Anne ve babamdan sonra benim için eşim Aynur Hanım gelir. Benim nerde ne başarım varsa hepsinde onun da parmağı vardır. Güzel aile hayatımın temellerini de birlikte kurduk zaten” dedi.

“AMATÖRLERDE ÇOK TOP OYNADIM”
Başkan zımba daha sonra aile yaşantısından futbol hayatına geçti. Futbola başladığı dönemleri anlatan Zımba, “Amatör futbola Akyazı Gençlik takımında başladım. 5 sene bu Takımda oynadıktan sonra Askere gittim. Döndüğüm sene 1976 Temmuz’unda Demirspor’a geldim. 8 yıl Demirsporda oynadım ve Demirspor’dan İzmit Kulespor’a transfer oldum. Daha sonra Bekire’de 2 yıl oynadım ve şampiyonluk yaşadım. Sonra Sakarya’ya döndüm ve Kocaali Sahilspor’da antrenör futbolcu oldum. Oradan Akyazı Gençlikspor’a daha sonra da Köyümün Takımı Taşburunspor’u kurarak antrenör futbolcu olarak oynadım” dedi.

“BİRÇOK TAKIMDA GÖREV YAPTIM”
Başarılarından da bahseden Yaşar Zımba, “Taşburunspor ile 2. Amatörden 1.Amatöre çıktık. Daha sonra da Süper Amatör’e yükseldik. Benim Başkan olmamı istediler. Ben de 1,5 sezon Başkanlık yaptım. Daha sonra Akbalık Güreş ağalığını 3 yıl yaptım. Sakaryaspor’da Amatör Futbol oynadığım dönemde ön çok Beğendiğim Antrenörler Fuat Aktürk(Hırista) Naci Fazlıoğlu ve Rahmetli Recep Koçkar oldu. Ayrıca benim dönemimde Futbolcu olarak Rahmetli Paşa İhsan, Turgut Yazıcı ve Osman İbrahimoğlu benim gözümde farklı oyunculardı” ifadelerini kullandı.

ASKF DÖNEMİ
Başkan Zımba, “Akyazı Doğruyol İlçe Başkanlığından futbolun başkanlığına terfi ettim. ASKF’nin kurulduğu ilk yıl 6 ay Recep Kıyak başkanlık yaptı. Daha sonra başkanlığa ben geçtim. O dönem 3 yıl başkanlık görevinde bulundum. Sonra 13 yıl Akyazı Doğruyol ilçe başkanlığı yaptım. 2015 Yılında rahmetli Hüseyin Kama’dan sonra başkan oldum ve 2121 yılında yeniden yüksek bir oyla tekrar başkan seçildim.” ifadelerine yer verdi.

“DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDERİM”
Zımba son olarak, “İçinde bulunduğumuz zor dönemde kulüplerimiz için çalıştık ve nakdi yardım çıkarmayı başardık. Bu kutsal görevde benden önce görev yapmış başkanlarımız Recep Kıyak, Asım Kaludra, Hüseyin Kama ve Yılmaz Kuzey çok teşekkür ediyorum. Amatör spora destek evren belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, kulüp başkanlarımıza, antrenörlerimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. İnşallah amatör liglerimiz yeniden en kısa süre içerisinde başlar. Hepsini Allah’a emanet ediyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi