YOĞUN KATILIM
Sakarya Kültür Derneği’nde gerçekleştirilen davette Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Sakarya Temsilcisi Zeki Aydıntepe, Sakaryasor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Şimşek, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Recep Odabaş, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer  Bektaş, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü  Ferruh Sezgin, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, Voleybol İl Temsilcisi Mehmet Akova, TFF Sakarya Bölge antrenörü Adem Tandoğan, Sakaryaspor Eski Başkanı Vedat Yaşlıca, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mahmut Güzel, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, SATSO eski Başkanı ve Sakaryaspor eski divan kurulu Başkanı Erol Öztürk, Spor Adamları Derneği Başkan Vekili ve Pamukova Bağımsız Belediye Başkan adayı İrfan Metin, Spor Adamları Derneği Başkanı Zeki Öztürk’ün konuğu oldu.

ÖZTÜRK’TEN TAM DESTEK SÖZÜ
Başkan Öztürk yaptığı açıklamada Sakarya ilindeki Spor branşları ile alakalı gelişmeleri ve ileriye dönük projeleri hayata geçirmek için böyle bir toplantı yapmak mecburiyetinde hissettiklerini belirtti. Sakaryaspor’un süper lige çıkma hususunda takıma tam destek verme konusunda görüş birliğine vardıklarını belirten Öztürk, kendilerine spor branşları, çok amaçlı tesis ve birçok konunun çözümünde yardımcı olacağına inandıkları Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem Yüce’ye tam destek vereceklerini söyledi.

“SPORUN DİLİ FARKLIDIR”
Toplantıda söz alan Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Sakarya Temsilcisi Zeki Aydıntepe, spor camiasının bir arada olmasından dolayı menün olduğunu belirtti. Sporun dilinin farklı olduğunu belirten Aydıntepe, alınan kararın hayırlı olmasını dileklerini Spor Adamları Derneğine ve Ekrem Yüce’ye iletti. Aydıntepe toplantıya katılan değerli isimlere de teşekkür etti.

“BU KARAR TAİHE GEÇER”
Gerçekleştirilen destek toplantısında söz alan ve Spor Adamları Derneğine teşekkür eden Ekrem Yüce, yaptığı konuşmada “Böyle güzel bir destek kararı aldığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Spor camiası için böyle bir karar almak kolay değil. Bunu tarihe not düşmek lazım. Yıllardır spor camiası ve siyasetin içerisindeyim yıllardır böyle bir olayı ne duydum ne gördüm. Bu konuda sizi yürekten tebrik ediyorum. Bu kararın ardından tabi ki omuzlarım biraz aşağı çöktü. Bu ciddi bir yük ama bu yükün altından sizin katkı ve desteklerinizle çıkacağıma inanıyorum” dedi.

“KULÜPLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
Sakaryasporla ilgili de konuşan Ekrem Yüce “Sakaryaspor bu şehrin en büyük markasıdır. Bir şehirde 3 şey olmazsa olmaz. Bir bilim, iki ekonomi, üçüncü ise spor.  Harvard denince akla ne geliyor? Üniversite. Liverpool dediğimizde aklımıza ne geliyor? Futbol takımı. Barcelona denince akla ne geliyor? Futbol takımı.  Sakarya’yı da bu şehirler arasına sokmak ve bu alanlarda yüceltmek için buradayız inşallah. Ben size bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Sakaryaspor başta olmaz üzere, diğer kulüplerimizle birlikte tamamen kulüplerimizin yanındayım. Orta göbeğindeyim. Ya kendi imkanlarımla ya da bizim elimizde olan Meşru imkanlarla destek olacağız” ifadelerine yer verdi.

“BENİ BİR KİLİM BİLİN, BASIN ÜZERİME GEÇİN”
15 İlin spor camiaları ile yakın ilişki içerisinde olduğunu belirten Yüce “İlk defa çeşitli branşlardan başkanların böyle fikir alışverişi yaptığı bir organizasyondan destek mesajı alıyorum. Umarım bu desteğe layık oluruz. Bundan sonra elimizden ne gelirse spor camiamız için yapmaya gayret göstereceğiz.  Sizler bana bu itimadı, bu güveni, bu kardeşliği, bu dayanışmayı ve bu muhabbeti verdiğiniz sürece beni bir kilim bilin, basın üzerime geçin. Bir söz vardır, “Bir gül açmasın diyedir bunca yaptıkları. Ey gül toprağına gübre olmak düştü bana” diye. Sizlerin gül gibi açması için biz gübre olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“SAKARYASPOR’U ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE GÖRECEĞİZ”
Çaykur Rizespor’da görev aldığı dönem hakkında da konuşan Yüce “Biz Rizespor’un başına geldiğimizde Rizespor 2.ligdeydi. Tam 10 yıl boyunca orada As Başkanlık yaptım. Bana her konuşmamda soruyorlardı ‘sayın başkanım bu kadar hizmet yaptınız hangi takımlısınız’ diye. Her yerde konuşmam aynıydı. Ben Sakarya’dan geliyorum. Sakarya’da Sakaryaspor’un hizmetkarıydım. Rize’ye geldim diye bu değişmez. Gönül dünyamda Sakaryaspor, iş dünyamda Çaykur Rizespor vardı. Bir elmanın iki yarısıydı benim için iki takım. İnşallah Sakaryaspor’u Süper Lig’de, Avrupa’da, Şampiyonlar Ligi’nde göreceğiz. Buna inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi