Bölgesel Amatör Lig 6. Bölge finalinde İnegöl Kafkas Gençlikspor’u normal süresi 1-1 biten mücadelede penaltılarla mağlup eden Sapanca Gençlikspor adını 3. Lig’e yazdırdı

İLK YARI EŞİTLİK
Bölgesel Amatör Lig’den 3.Lig’e yükselme karşılaşmasında Yalova’da İnegöl Kafkaspor ile karşı karşıya gelen Sapanca Gençlikspor, maça taraftarının da desteği ile iyi başladı. Rakip kalede pozisyonlar bulan yeşil beyazlı temsilcimiz aradığı golü ise bir türlü bulamadı. İnegöl temsilcisi de zaman zaman Sapanca kalesinde etkili olsa da iki takım da skor üretemedi ve ilk yarı başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi.

90+7’DE YIKILDIK
Karşılaşmanın ikinci yarısına Sapanca Gençlikspor adeta golle başladı. 47’nci dakikada takımı adına sahneye çıkan Sinan, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından İnegöl Kafkas Gençlikspor temsilcimizin kalesinde baskılarını arttırdı ve üst üste akınlar geliştirmeye başladı. Karşılaşmada 90+7’de penaltı kazanan İnegöl Kafkas Gençlikspor skoru 1-1’e getirdi ve mücadele direkt olarak penaltılara gitti. Anıl Abanoz da penaltı pozisyonunda kırmızı kart gördü.

ENES KALESİNDE DEVLEŞTİ
Penaltılara giden mücadelede büyük bir heyecan yaşandı. İlk penaltıyı Caner ile kaçıran ve rakibine avantaj veren Sapanca Gençlikspor kaleci Enes’in kurtardığı 2 penaltı ile avantajı yeniden yakaladı. Son penaltıyı gole çeviren Oğuzhan Kol, topu ağlara göndererek Spaanca Gneçlikspor’u 3.Lig’e çıkartan golü attı. 6. Bölge’yi şampiyon tamamlayan Sapanca Gençlikspor gelecek sezon 3. Lig’de mücadele edecek.

Editör: Haber Merkezi