TANITIM CUMA GÜNÜ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 22-25 Ekim tarihleri arasında Sakarya’nın ev sahipliği yapacağı 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın 24 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek tanıtım programına tüm vatandaşları davet etti. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyaset, spor ve sanat camiasından çok sayıda misafirin katılacağı tanıtım gününün saat 20.00’da başlayacağını belirten Başkan Ekrem Yüce, dünyanın en saygın bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

“ŞEHİR OLARKA HAZIRIZ”

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya şehir olarak hazır olduklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Ayçiçeği Bisiklet Vadimiz çok komplike bir tesis. Avrupa’nın en iyi dünyanın ise en iyi tesislerinden birine sahibiz. Ekim ayında da çok özel bir organizasyonu şehrimizde gerçekleştireceğiz. Şehir olarak hazırız. Heyecanlıyız. İnşallah 24 Temmuz Cuma akşamı da tanıtım programımızla geri sayıma geçeceğiz. Dünya çapındaki bu organizasyonun şehrimizde yapılmasına katkı sağlayan, emek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

SAKARYA’NIN ADI DÜNYA’DA DUYULACAK

Şampiyonanın Sakarya’nın dünyaya açılmasında da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Organizasyon için dünyanın farklı noktalarından sporcular, izleyiciler ve medya temsilcileri şehrimizde olacak. Burada zaman geçirecek, kültürel, tarihi, turistik değerlere temas edecek. Ülkelerine döndüklerinde ise Sakarya’nın güzelliklerini anlatacak. Yüzlerce televizyon kanalı organizasyonu canlı olarak ekranlarına getirecek. İnşallah şehrimiz dünyanın farklı şehirlerinde en güzel şekilde anılacak” dedi.

“BİSİKLET DOSTU ŞEHİR”

Bisikleti sadece bir hobi aracı olarak değil, ulaşım aracı olarak değerlendirdiklerini de ifade ederek sözlerini tamamlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bisikleti toplum sağlığı için çok önemli bir spor olmasının yanı sıra ulaşım aracı olarak da değerlendiriyoruz. Yeni bisiklet yollarımızı şehir içi ulaşımına entegre ediyor, akıllı bisiklet uygulamalarıyla bisiklet kültürünü şehrimizde oluşturuyoruz. Hayata geçirdiğimiz yeni duble yol projelerini de bisikletli ulaşıma uygun olarak dizayn ediyoruz. İnşallah bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak, bisiklete olan sevgiyi arttırmak ve dünyanın sekizinci bisiklet dostu şehri olmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi