Sakarya İl Karması Yüzme takımı Erkeklerde 13, kızlarda 11 sporcu ile katıldığı Analig müsabakalarından başarıyla ayrıldı. 13 ve 14 yaşındaki sporcular 50, 100, 200 metre serbest, sırtüstü, kurbağalama ve kelebek ile 4 x100 m. serbest ve karışık bayrak sitilinde düzenlenen yarışlarda Gruptan çıkmak için kulaç attılar. Gebze Olimpik yüzme Havuzunda Düzenlenen yarışlarda Sakarya İl Karması erkek takımı 193 puanla gruptan birinci olarak çıktı. Bursa ikinci, İstanbul Anadolu Yakası üçüncü, Kocaeli dördüncü oldu.

Sakarya Yüzme İl Karması sporcuları, Kocaeli, İstanbul (Anadolu-Avrupa), Bursa, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir ve Kırklareli il karmaları arasında başarılı bir performans sergileyerek tarih yazdı. Bayanlarda da Sakarya Yüzme İl Karması ekibi, 140 puanla ikinci olarak grup çıkarken, Bursa İl karması birinci, İstanbul Avrupa İl karması üçüncü, Edirne İl karması ise dördüncü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; “Yüzmede yakaladığımız ivme,  Gebze'de düzenlenen Analig müsabakalarında taçlandı. Sakarya Yüzme İl Karması takım halinde Erkeklerde 1. , Kızlarda ise 2. oldu. Bu önemli başarıda emeği geçen antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerimize teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Yüzme İl Karması antrenörlerinden Sinan Ölüş ; “ Yüzmede alt yapıya verilen desteklerin karşılığını almaya başladık. 13-14 yaşındaki çocuklarımız için çok önemli bir başarı. İl Karmasına verdiği desteklerden dolayı İl Müdürümüz Fatih Çelikel’e, personele ve sporcuları yetiştiren kulüplerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Yüzme İl Karması antrenörlerinden Yiğit Erdeniz; Analig yarışlarında gruptan çıktık. Yarı finalde de aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çelikel’e yüzme branşına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi