Özel Doğa Anadolu Lisesi, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Enka’yı 85-66’lık skorla geçerek şampiyon oldu

BAŞTAN SONA ÜSTÜN
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Birimi tarafından düzenlenen Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği dün oynanan 2 karşılaşmayla sona erdi. Final maçında Özel Doğa Anadolu Lisesi ile Özel Enka Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Doğa Anadolu Lisesi ilk çeyreği ve ilk devreyi önde bitirdi. Bir ara farkı azaltan Enka Anadolu Lisesi’ne geri dönüş izni vermeyen Barış Duman’ın öğrencileri yeniden farkı açarak şampiyonluğa uzandı. Parkeden 85-66 galip ayrılan Özel Doğa Anadolu Lisesi ilimizi bölge şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

ÜÇÜNCÜ ÖZEL ŞAHİN
Günün bir diğer karşılaşmasında Özel Şahin Anadolu Lisesi ile Sakarya Spor Lisesi 3’ncülük için karşı karşıya geldi. İlk çeyreği 19-13 geride kapatan Özel Şahin, ikinci çeyrekte yakaladığı seri ile devreyi 36-28 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğü elden bırakmayan Özel Şahin Anadolu Lisesi mücadeleden 66-54’lük skorla galip ayrıldı ve 3’ncülük kupasını havaya kaldırdı. Spor Lisesi ise 4’ncülük kupasıyla teselli buldu.

KUPALAR VERİLDİ
Oynanan final maçının ardından dereceye giren takımlar törenle kupa ve madalyalarını aldı. Şampiyon Özel Doğa Anadolu Lisesi kupasını Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Memiş Güzeldal ve Adapazarı Gençlik Spor İlçe Müdürü Adem Aka’dan aldı. İkinci Özel Enka Anadolu Lisesi ise kupasını Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Gelen ve Enka Okulları Okul Müdürü Hüsnü Yılmaz’dan aldı. Üçüncü Özel Şahin Anadolu Lisesi’ne kupasını Özel Doğa Okulları Kurucu Müdürü Anıl Taçyıldız verirken, dördüncü Sakarya Spor Lisesi’ne kupasını Emekli Baş Müfettiş Selahattin Işık verdi.

Salon: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Hüseyin Yüksel Sarı*** Alpay Karaman*

Özel Doğa Anadolu Lisesi: Emre*** Ömer*** Can*** Tolga*** Cevdet*** Berk*** Gökdeniz*** Abdullah*** Huzeyfe*** Ömer Faruk*** Berat***

Antrenör: Barış Duman

Özel Enka Anadolu Lisesi: Murat** Safa** Baha** Berat** İsmail** Barış** Timuçin** Görkem** Mert** Alp** Doğu** Ozan**Uluç** Timur** Ömer**

Antrenör: Tugay Sağlam

1.Periyot:21-9
2.Periyot:39-29
3.Periyot:63-48
4.Periyot:85-66

Editör: Haber Merkezi