Genç A Kızlar Basketbol İl Birinciliği nefes kesen final maçıyla sona erdi. Boğaziçi Koleji Anadolu Lisesi Ebru'nun 66 sayıyla yıldızlaştığı finalde Mithatpaşa Anadolu Lisesi’ni geçerek şampiyonluğa uzandı

BAŞA BAŞ MÜCADELE
Sakarya Spor Salonu’nda oynana final mücadelesi nefesleri kesti. Karşılaşma iki takımın karşılıklı sayılarıyla başlarken Boğaziçi Koleji Anadolu Lisesi Ebru’nun sayıları ile maçı önde götürdü. İlk çeyreği 17-13 önde geçen Boğaziçi’ne cevap veren Mithatpaşa Anadolu Lisesi skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 34-34’lük eşitlikle sona erdi.

EBRU’DAN 66 SAYI
Mücadelenin ikinci yarısında iki takım yakın skorlarda seyretmeye devam etti. Bir yanda Takımının neredeyse tüm sayılarını atan Ebru, diğer yandaysa pota altını karartan İrem peş peşe sayılar buldu. Boğaziçi son periyoda 50-47’lik avantajla girdi. Son bölümde hem sayıları hem de asistleriyle yıldızlaşan Ebru farkı da açmaya başlayınca Boğaziçi Koleji parkeden 77-66’lık galibiyetle ayrıldı. Ebru Kurtuluş attığı 66 sayı ile rakibi kadar sayı atmış oldu ve takımına şampiyonluğu getiren isim oldu.

Salon: Sakarya Spor Salonu

Hakemler: Alpay Karaman** Hüseyin Yüksel Sarı***

Boğaziçi Koleji Anadolu Lisesi: Betül*** Elif*** Ayşegül*** Ebrar*** Ebru***** Gamze*** Azranur*** Beren***

Antrenör: Adem Dolaş

Mithatpaşa Anadolu Lisesi: Beyzanur*** Didem*** İrem**** Azra*** Müleyke*** Ceyda*** Ezgi*** Elif*** Cansel***

Antrenör: Esra Can

1.Periyot:17-13
2. Periyot:34-34
3. Periyot:50-47
Maç sonucu:77-66

Editör: Haber Merkezi