İlk genel kurulda oy çoğunluğu sağlanamayınca 2. genel kurula kalan ve 30 Haziran’dan 17 Haziran’a çekilen Sakaryaspor Olağan Genel Kurulu'na eski başkanlardan Vedat Yaşlıca, İrfan Çelik, Musa Genç, Selahattin Aydın, Bülent Yılmaz, Erdal Taşkın ve Aydın Sarı da katıldı.  Serdar Çakman'ın kısa konuşmasının ardından başlayan kongrede Divan Kurulu'na Hasan Alişan, Ali Kayabaşoğlu, Muammer Güneş ve Bünyamin Müftüoğlu seçildi.  Divan Başkanı Hasan Alişan'ın konuşmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak kongre başladı.

YILMAZ: BU KULÜBÜ KAYYUM YÖNETEMEZ
Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından devam eden kongrede Rahmi Şengül kulübün detaylı mali raporlarını okudu. Daha sonra kürsüye gelen Eski başkan Bülent Yılmaz Gürses ve ekibine teşekkür etti. Yılmaz “Bizlere final heyecanı yaşattıkları için kutluyorum. Hatayı sadece kendilerinde aramasınlar. Bu takım ilk 6 maçını dışarda oynadı ve çok kritik puanlar kaybetti. Zeki Başkanımızı dışarda tutarsak siyasilerden ve belediye başkanlarından gerekli desteği almadı. Mersinde bile yalnız bırakıldı. İki futbolcu finalde maçı sattı. Bunu herkes gördü. Şuanda kulüpte 6 milyon borç var. Bu borçların ödendiği takdirde sütten çıkmış ak kaşık gibi olacaktır kulübümüz. Yapılandırmamız bozulmamalı. Bir daha karanlık günlere dönmemeliyiz. Taraftarımız bu kulübe sahip çıkıyor. Onlar gibi siyasiler de bu kulübe sahip çıkmalı. Selahattin başkanımız kayyum istiyormuş. Bu kulübü kayyum yönetemez ancak ve ancak kongre tarafından seçilmiş kişiler yönetebilir” İfadelerini kullandı.
Yılmaz’ın ardından söz alan Selahattin Aydın ise çok büyük paraların sezon içerisinde telaffuz edildiğini, Kulübün nerelerden döndüğüne bizzat şahit olduğunu. Kayyum isteğinin yanlış anlaşıldığı, kayyumun sadece mali tabloyu açıklayarak kulübü seçime götürmesini düşündüğünü belirtti.

GÜRSES: HER ŞEYDEN BEN SORUMLUYUM
Selahattin Aydın’ı ardından söz alan İsmail Gürses uzun bir konuşma yaptı. Gürses konuşmasında “Sizin ile benim, buradaki kişilerin tek ortak noktası Sakaryaspordur. Birbirimizle olan kavgalarımız, dargınlıklarımız sadece ve sadece Sakaryaspor sevgisinden kaynaklanmaktadır. Kimsenin kimseyle başka hiçbir alıp veremediği yoktur. Kimin kalbini kırdıysam herkesten özür diliyorum. En son söyleyeceğimi başta söylüyorum. Çok iyi başlamıştık. Gayet mutlu şekilde yolda çıktık. Yolculukta güzel geçiyordu. Ama maalesef 27 Mayıs'ta kendimizi çıkmaz sokakta bulduk. Ben camiadan özür diliyorum her şeyden ben sorumluyum. İyi başkan takımı şampiyon yapacak hocayı seçer, iyi yönetim ahlaklı futbolcu seçer. Beceremedik, bu sene yapamadık. O kadar da yaklaşmıştık. O kadar da çok istemiştik. Allah nasip etmedi. Ama isteyen bizlerdik, taraftarlardı. Başka kimse istemedi” dedi.

EKŞİ: HAKKINI SÖKE SÖKE ALAN BİR SAKARYASPOR OLACAK
Gürses’in ardından kürsüye gelen tek aday Cevat Ekşi Başkanlık için tebrikleri kabul etti. Kısa bir konuşma yapan Ekşi;” Sakaryaspor'u daha yukarıya taşımak için talibiz. Herkesi Sakaryaspor çatısı altında birleştirerek, aile olmak istiyoruz. Hakkını söke söke alan bir Sakaryaspor sözü veriyorum. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan Sakaryaspor olsun” dedi. Tek aday olması dolayısıyla açık oylama yapılan kongrede Cevat Ekşi Sakaryaspor’un yeni başkanı oldu. Ekşi kongrenin bitmesiyle birlikte tebrikleri kabul etti ve yönetim kurulu ile birlikte poz verdi.

YÖNETİM KURULU
Cevat Ekşi (Başkan), Cumhur Genç, Kemal Ekşi, Murat Filizfidan, Hüseyin Aydınlı, Halit Köseoğlu, Sinan Karabaş, Erkan Sezgin, Tayyar Çelik, Yahya Albayrak, Mücahit Özcan, Burçin Şahindur, Göksel Cihan, Sercan Damar,  İrfan Şimşek, Erkan Ocak, Olcay Sakallı, Melih Dalkılıç, Günay Yücel, Mücahit Hünerli, Serkan Kocaşakar, Ertuğrul Kesiç, Olcay Meriç, Tayfun Zeki, İsmail Bakkal, Enes Çin

DİĞER KURULLAR
Denetleme Kurulu; Yaşar Zımba, Enver Toçoğlu, Yavuz Köprülüoğlu, Tezcan Demir, Uğur Kobaş ve Uğur Hızal’dan oluşurken, Disiplin Kurulu’nda Akın Göktürk, Cemal Başaran, Serdar Özgarip, Murat Kaya, Yaşar Şimşek, Murat Şahindur’dan oluştu. Yüksek Divan Kurulu’nda ise ş isimler yer aldı: Musa Genç, Tuncer Tepe, Mehmet Atay, Bülent Yılmaz, Erdal Taşkın, Adnan Şeker, Ali İnci, Halit Evin, Vedat Yaşlıca, Selahattin Aydın.

Editör: Haber Merkezi