Yarın yapılacak olan Sakaryaspor kongresi öncesinde belirsizlik sürüyor. Kongrede adaylık ve başkanlık için birçok isim geçerken henüz net olarak hangi isimlerin aday olacağı bilinmiyor

ERDAL TAŞKIN ADAY OLUYOR

Sakaryaspor’da uzun süren görüşmelerin ardından eski başkanlardan Erdal Taşkın adaylık için hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de aday olması yönünde talebini olumlu karşılayan Taşkın, liste hazırlıklarına başladı. Sanayicilerden ve İş insanlarından bir yönetim kurmayı planlayan Taşkın’ın bugün adaylığını resmi olarak açıklaması bekleniyor

HALİT EVİN VAZGEÇTİ

Sakaryaspor’da en güçlü aday olacak isim olarak gösterilen Halit Evin’in liste hazırlıklarının ardından sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Adaylık için 10 milyon TL’ye yakın bir bütçe hazırlayan Halit Evin’i ikna çabaları işe yaramadı. Başta Sakaryaspor Bşakanı Cumhur genç olmak üzere birçok kişi devreye girmesine rağmen Evin ikna edilemedi. Evin’in yarın gerçekleşecek kongrede aday olup olmayacağı merakla bekleniyor.

AKKUŞ TALİP

Evin’in adaylıktan vazgeçmesinin ardından tüm gözler Uğur Akkuş’a döndü. Kulübün yüzde 51 hissesini alarak başkan olmak isteyen Akkuş’un basına sızan 7 milyon TL’lik teminat mektubu taraftarlar ve kongre üyeleri tarafından yeterli bulunmadı. Pazar günü kongreye gelmesi beklenen Akkuş’a genel kuruldan destek gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor.

TARANOĞLU BEKLEMEDE

 Öte yandan kongrede aday olmayı düşünen ve bir süredir özellikle sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla bu konu hakkında açıklamalarda bulunan eski Bakan Ersin Taranoğlu da Ekrem Yüce’den beklediği desteği göremeyince beklemeye çekildi. Taranoğlu’nun yarın gerçekleşecek kongrede aday olup olmayacağı netlik kazanmadı.

GENÇ BELİRSİZ

Sakaryaspor’da mevcut başkan Cumhur genç ise daha önceden yaptığı aday olmayacağım görüşünü sürdürüyor. Genç’in tüm ihtimalleri değerlendirerek elinde hazır bir liste olduğu ve Başkan Ekrem Yüce’nin ve şehrin ileri gelenlerinin destek vermesi halinde bu listeyle aday olabileceği de kulislerde konuşuluyor. Başkan Cumhur Genç’in kongredeki üye çoğunluğunu elinde tutuyor olması, başkanlık yarışında da belirleyici olacağa benziyor.

YÜCE BELİRLEYİCİ OLACAK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce gerçekleştirilecek kongrede belirleyici bir rol üstlenecek. Aday olan veya aday olmayı düşünen herkesin Ekrem Yüce ile görüşme talebinde olmasın ve başkanlık dönemi için Yüce’den destek talep etmesi de Başkan olacak kişinin Ekrem Yüce’nin onayından geçeceği görüşünü oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi