Sakaryaspor’da resmi olarak adaylığını ilk açıklayan isim A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş oldu. Akkuş yaptığı açıklama ile Sakaryaspor’un yüzde 49'una da talip olduğunu söyledi

%49 HİSSEYE TALİP

Geçtiğimiz hafta çoğunluğun sağlanamamasının ardından 16 Ağustos Pazar gününe ertelenen genel kurul için sürpriz bir aday çıktı. A&S Yatırım Holding yönetim kurulu başkanı Uğur Akkuş, gönderdiği mektupta Sakaryaspor'un hisselerinin yüzde 49'una ve yönetime talip olduklarını açıkladı.  Akkuş, mektubunda Sakaryaspor'u 5 yıl içinde Süper Lig'e çıkarma ve ekonomik hedeflerinden bahsetti. Sakaryaspor’un borçlarına da talip olan Akkuş, mektupta 10 kişilik yönetici listesi de yer verdi. 36 yaşındaki genç işadamı ünlü model Ebru Şallı ile evli.

UĞUR AKKUŞ KİMDİR?

Uğur Akkuş, eğitimine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başlamış, Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde devam etmek suretiyle üniversite hayatına ara vermiş ve ticarete atılmıştır. Dış ekonomik ilişkiler kurulu Kuveyt iş konseyi başkan yardımcılığı, Suudi Arabistan iş konseyi başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, Türk Amerikan iş adamları derneği yüksek istişare kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, KUVİD Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı, başkanı ve yönetim kurulu üyelik görevi halen devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Aynı zamanda da 2 çocuk babasıdır. Uğur Akkuş, A & S Yatırım Holding 'in kurucu başkanlığını yapmaktadır.

Editör: Haber Merkezi