AMACIMIZ LİGİN TADINI ÇIKARTMAK
Sezona iyi bir başlangıç yapmak için kolları sıvayan Sakaryaspor yönetimi, yeni sezonun ilk maçı öncesinde başkan Cumhur Genç ile bir araya geldi. Yeni sezon öncesinde merak edilen konulara değinen başkan Genç, “Başlayacağımız bu sezon hepimize hayırlı olur inşallah. Şehirde de bir beklenti var gördüğümüz kadarıyla. Aslında bu kadar çok transfer düşünmüyorduk ama zaman geçtikçe ve çalışmalar devam ettikçe iyi bir takım yaptık. Şehri ve hepimizi mutlu edecek bir takımımız var. Her yerde söylüyorum. Bu sezon ilk amacımız 1.Lig’in tadını çıkartmak. Bu seneki hedefimiz bu.” dedi.

“BU DÖNGÜYÜ KIRACAĞIZ”
Başkan Genç, “Kombineler alışık olduğumuz durumda. 400 civarı kombine sattık. 12 sene sonra 12 puanla şampiyon olmuş 1.5 milyonluk şehir 400 tane kombine satıyor. Bu şehrin genel yapısı bu. Biz bunu yıkmaya çalışıyoruz. Bunun için okul ziyaretlerini yapıyoruz. Yeni bir nesil, Sakaryasporlu bir nesil gelirse bu döngüyü kıracağız. Geçen sene kemik seyircimiz 5-6 bin civarındaydı. Eski stat varken 13-14 bin kişiye oynuyorduk. Stadın yeni konumu bu sayıyı düşürdü ama yeni bir Sakaryasporlu nesil yetiştirerek bu aradaki farkı azaltacağımızı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KALICI GELİR ŞART”
Genç son olarak, “Passolig Türkiye’de uygulanan bir sistem. Yapacak bir şey yok. Zorlanıyor muyuz? Zorlanıyoruz. Ama alışacağız. Yapacak bir şey yok. Şuanda 5 bine yakın satılan bilet var. Ben yine 15 bini bulacağımızı düşünüyorum maç günü. Artık düşük bütçelerle iş yapamıyorsunuz. Rakamlar her geçen gün büyüyor. Bilindiği gibi geliri olmayan bir kulübüz. Bu daha ne kadar gidebilir bilmiyoruz. Büyükşehir belediye başkanımızın desteği ile bizim desteğimiz ile ayakta tutabiliyoruz. Artık kalıcı gelir için çalışmalar yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi