Açıklama şöyle;

"21.06.2021 Tarihinde yapılmış olan Olağanüstü Genel Kurulumuzda yapılan oylama neticesi Cumhur Genç başkanlığında yeni Yönetim Kurulumuz seçilmiştir.

Seçim sonuçları açıklandıktan adaylardan Uğur Akkuş tarafından yapılan itirazlar hakkında aşağıdaki açıklamaları yapma lüzumu doğmuştur.

Sakaryaspor Kulübü Derneğinin tüzüğünün 25. Maddesinde belirtildiği üzere “ Genel Kurula katılacak üyeler; kimlik kartlarını gösterip, Sicil Kurulu tarafından hazırlanmış listelerdeki isimleri karşısına imza atarak, Genel Kurula giriş kartlarını alıp toplantı mahaline girerler” denmektedir. Ayrıca Oy Verme İşlemi başlıklı 30. Maddede “Oy kullanacak üye, resimli hüviyetini ve genel kurula giriş kartını, sandık kuruluna verir.” ifadesi geçmekte ve Oyların tasnif ve Sayımı, Sonuçlarının ilanı başlıklı 31. Maddesinde de “ …. Oy kullanan üye sayısını tutanakla tespit eder ve sandıklar açılarak sayım yapılır. Zarf adedi, giriş kartı adedinden fazla çıktığı taktirde, zarfların tümü yeniden sandığa konularak karıştırılarak, giriş kartından fazla çıkan zarf adedi kadar zarf, sandıktan çekilerek imha edilir.” denmektedir.

Yukarıda açıklanan hususlar dahilinde Genel Kurula katılan ve giriş kartı teslim edilen üye sayısı 723 kişi olmuş oy listesinde 693 üyenin imza sayılmış, buna göre oy kullandığı halde imza atmayan 13 üye ile Genel Kurula Katıldığı halde oy kullanmayan 17 üye olduğu görülmüştür. Oy kullanımı sırasında yaşanan karışıklıktan dolayı sandıktan çıkan 706 oy Divan Kurulu tarafından kullanılan geçerli oy olarak değerlendirilmiş ve zarf sayısı hazirundaki üye sayısından fazla çıkmadığı için sonuç bu şekilde Genel Kurula ilan edilmiştir.

Sakaryaspor Kulübü Derneği Tüzüğüne göre oluşturulan ve Genel Kurulun idaresi ile ilişkili olarak oy birliği ile yetkilendirilen Divan Kurulunun Seçimin yapılması ve oyların sayılması sırasındaki uygulamalarına taraflardan itiraz gelmemiştir. Oyların kullanılması ve sayımı, Divan Kurulu ve adayların temsilcilerinin huzurunda yapılmış ve sonuçların açıklanmasına kadar usule ilişkin bir itiraz olmamıştır. Sonuçların açıklanmasından sonra usule karşı itiraz yapılmıştır.

Tüm bu açıklamalar dahilinde yapılan itirazın tüzüğümüze göre hukuken geçersiz olduğu net bir şekilde bellidir. Seçilen Başkan Cumhur GENÇ ve yeni Yönetim Kurulunun tüm Sakaryaspor Kulübü Derneği üyeleri, taraftarlarımız ve Tüm Sakarya halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.”

Editör: Haber Merkezi