Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kaldı. Uğurcan Çakır'ın sakatlığı nedeniyle kaleyi koruyan 21 yaşındaki Muhammet Taha Tepe, performansıyla maçın parlayan isimlerinden oldu.

54 numaralı formasıyla sahaya çıkan Muhammet Taha Tepe, Galatasaray maçında kalesinde gol görmezken, Galatasaray'ın Mertens ile yakaladığı net gol fırsatın da topu çıkarmayı başardı.

21 yaşındaki kaleci performansıyla övgü topladı. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte, Galatasaraylı futbolcular da yanına giderek genç kaleciyi tebrik etti. O anlar sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Muhammet Taha Tepe, beIN Sports'a konuştu. Müsabakaya dair açıklamalarda bulunan genç file bekçisi, "Galatasaray çok iyi, yeni transferlere güçlendiler. Biz de Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off'a kadar geldik, şampiyon olduk ligde. Çok güçlü bir takımız. Bütün takım bana yardımcı oldu. Güzel bir maç oldu. İlk maçım derbi ama soğukkanlı kaldım" dedi.

1 Ocak 2001 Sakarya doğumlu olan Muhammet Taha Tepe, 2014 yılında henüz 13 yaşındayken Sakaryaspor altyapısından Altınordu altyapısına transfer oldu.
2019 yılında profesyonel olan Muhammet Taha Tepe, aynı yıl Niğde Anadolu'ya kiralık olarak tansfer oldu.
Genç kaleci bir yıl sonra ise Trabzonspor'a transfer oldu.
Geçtiğimiz yılı Turgutluspor'da kiralık olarak geçiren Tepe, bu yıl milli kaleci Uğurcan Çakır'ın ardından bordo mavili takımın ikinci kalecisi oldu.

Editör: Haber Merkezi