TÖRENLE BAŞLADI
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlik havanın yağışlı olması nedeniyle Kent Meydanında yapılmasını planlanan etkinlikler Merkez de bulunan Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlik saygı ve istiklal marşı söylenmesinin akabinde, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün ve Gençlik ve Spor İl Müdür V. Sebahattin Karakoç’un konuşmaları ile başladı.

YOĞUN İLGİ
Atatürk Spor salonunda düzenlenen etkinliklerde sporcular ve gençler Taekwondo, Judo, Masa Tenisi, Eskrim, Futbol, Basketbol, Voleybol gösterilerinde bulundular. "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliğe çok sayıda sporcu ve Sakarya Gençlik Merkezleri Liderleri ve antrenörler katılırken aileler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

“HAREKETLİLİK BİLİNCİ”
Sakarya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Özgür Aygün konuşmasında, “Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir.” dedi.

“OBEZİTEYLE MÜCADELE”
Aygün, “Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmiştir. 23-30 Eylül Haftası boyunca 81 ilimizde yaklaşık 250 spor branşında devem edecek olan “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” tüm dünyada #BeActive temasıyla düzenlenecek etkinliklerle spor branşlarının tanıtılması, obeziteyle mücadele, spor ve sağlık turizminin desteklenerek Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi