KARTEPE’DE 3’NCÜLÜK KUPASI
Türkiye çapında profesyonel birçok kulübün altyapısının katıldığı International Kartepe Cup’ta boy gösteren Sakarya Futbol Kulübü, ortaya koyduğu performansla tüm kulüplere taş çıkarttı. Grup aşamasından başarıyla çeyrek finale çıkan genç sporcular, çeyrek finalde Beşiktaş Akademi’yi 5-3’lük skorla mağlup ederek yarı finale çıktı. Göztepe ile yarı final maçına çıkan ve mücadelede 2-0 öne geçmeyi başaran Sakarya FK, üst üste yediği gollerle 3-2 mağlup oldu ve finali kıl payı kaçırdı.

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARTTILAR
Üçüncülük maçına çıkma hakkı kazanan Sakaryalı genç yetenekler, bu mücadelede İstanbul Olimpikspor’u 3-0’lık skorla mağlup etti ve 3’ncülük kupasının sahibi oldu. Turnuva şampiyonu ise Sakarya FK’yı yarı finalde son dakika golüyle mağlup eden Göztepe oldu. Profesyonel takımların altyapıları arasında harika bir mücadele örneği gösteren Sakarya FK, herkesin takdirini ve beğenisini kazandı.

OYUNCULAR HEMEN İZLEMEYE ALINDI
Turnuvada Fenerbahçe, Altınordu, Altay, Göztepe ve Konya gibi önemli takımların Scout ekipleri tarafından 9 oyuncusu takibe alınarak Sakarya Futbol Kulübü yöneticilerine transfer talepleri iletildi. Profesyonel ekipler, yetenekli miniklerin kendi altyapılarına transferleri için istekte bulunup genel Kaptan fatih Pırıldar ile görüşmeler gerçekleştirdi.

“FUTBOLCU FABRİKASI OLMAK İSTİYORUZ”
Sakarya Futbol Kulübü Genel Kaptanı Fatih Pırıldar yaptığı açıklamada hiçbir oyuncularının belli bir seviyeye gelmeden başka kulüplere verilmeyeceğini söyledi. Pırıldar, geçen hafta imzaların atılarak resmiyete kavuştuğu tesislerinin çalışmalarının devam ettiği ve kısa zamanda kendi tesislerinde futbolcu fabrikası olmak için mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

PROJELER YOLDA
Pırıldar ayrıca kendi tesislerinde 75 yataklı kamp odaları, idari bina, yemek ve toplantı salonu, 2 adet profesyonel ölçülerde çim sahanın hali hazırda olduğu söyledi. Genel kaptan, bunun yanında 2 halı saha 1 alt yapı ligleri için suni çim saha ve kulübe gelir amaçlı düğün salonu kafe gibi projelerinin de kısa süre içerisinde bitirilerek kulübe kazandırılacağının altını çizdi.

“ÖNCE TESİS VE ALTYAPI”
Genel kaptan Pırıldar, “Sakarya Futbol kulübü olarak kısa zamanda gerek sportif başarı gerekse tesisleşme ve kurumsallaşma adına ciddi işler yaptık. Önümüzdeki süreçte kendi tesislerimizde de bölgemizin altyapı ve futbolcu fabrikası olması yönünde çalışmalara devam edeceğiz. Yönetim kurulumuz başta Çetin Serter başkanlığında, yöneticilerimiz Serkan Karagöz, Rahmi Sarı, Sezgin Cumhur ve bendeniz Fatih Pırıldar olarak ciddi projeler hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi