İKİSİ YABANCI 3 ANTRENÖR KATILDI
Sporcuların erken yaşta yaşadığı sakatlıkları ortadan kaldırmak için Avrupa Komisyonu tarafından uygulanan Sağlığa 3 Sayılık Basket” (3-PSH) projesinin 3. Toplantısı Türkiye, Hırvatistan ve Bulgaristan’dan basketbol antrenörlerinin katılımı ile Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı. Turnuvada iki ülkeden antrenörler, Sakaryalı antrenörler ve sporcular katıldı. Karasu gençlik sanat ve kulübü derneği (KARGENÇ) kulübü tarafından koordine edilen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Erasmus+ Spor Projesi, sporcuların sağlığını korumaya yönelik antrenman metotlarını içeriyor.

“DEPERLİ KAZANIMLAR”
Faaliyet ile ilgili bilgi veren KARGENÇ Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Projenin ana teması genç basketbolcuların erken yaşta sakatlanmalarını önlemeye yönelik antrenman uygulamaları olduğundan geliştirilen diriller Lütfü Yaman Spor Salonu’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki genç basketbolcular ile uygulandı. Hacettepe Üniversitesi’ den Doçent Fizyoterapist Doktor Aynur Demirel’in koordinesinde 4 ortak ülkeden uzman fizyoterapistler tarafından verilen eğitimden sonra, 3 ülkeden antrenörler genç basketbolcuların sakatlanma riskini azaltmaya yönelik driller geliştirdiler. Yaklaşık 25 basketbolcu ile gerçekleşen etkinlik hem sporcular hem de antrenörler için çok değerli yeni kazanımlar sağladı.” İfadelerini kullandı.

TÖRENLE SONA ERDİ
Gerçekleştirilen faaliyet KARGENÇ kulübü Başkan Yardımcısı Elif Kayhan tarafından yapılan proje sunumu ve sertifika töreni ile sona erdi. Faaliyete katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Basket ekibi antrenörleri Önder Kaya, Murat Yardım, Alpay Sipahi, Sakarya Gençlik ve Spor İl müdürlüğü spor şube müdürü Özgür Aygün, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Sakarya Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Memiş Güzeldal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol kulüp sorumlusu Dr. Turhan Bölükbaşı projeye katılan Büyükşehir Basketbol genç basketbolculara ve yabancı konuk antrenörlere sertifikalarını verdiler. 

Editör: Haber Merkezi