PLAKETLER SONRAYA KALDI

Dünya çapında yayılan pandemi nedeniyle sporcularına plaket veremediği için üzüntü duyduğunu ifade eden Ertuğrul Akgün, Bayram sonunda açık havada sporcularına plaket vereceğini söyledi. Başarılı antrenör yaptığı açıklamada, “Sporcularımın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmekteyim. Bu konuda boks sporun çalışmaları ve günün anısına hatıra olarak verdiğim plaketler sporcularıma birer armağandır. Gönül isterdi ki eski gibi ramazan ayında iftar vererek bu plaketleri vermekti ama olmadı. İnşallah gelecek yıllarda normal hayata geçtiğimizde aynı şekilde sporcularımla bir araya gelerek o günleri yaşamak isterim” dedi.

SPORCULAR AÇIK HAVADA

Koronavirüs nedeniyle kapalı alanlarda çalışmaların durdurulması nedeniyle boksörleri açık havada çalışarak performanslarını düşürmediler. Yeni stat altında 6 kulüple bir arada çalışmalarını sürdüren Boks Milli takım antrenörü Ertuğrul Akgün, hastalık nedeniyle bakanlık tarafından getirilen kısıtlama sonunda sporcuların rahat çalışabilmeleri için açık havada performans çalışmaları yaptırarak formlarını koruduklarını söyledi.

BOKSTA SAKARYA’NIN GURURLARI

Sakarya’mızın yetiştirmiş olduğu iki güzel profesyonel isimlerden biri olan Kazım Sever uluslararası platformda Hakem Kurulu Başkanı olurken, Ertuğrul Akgün ise Teknik Kurulu Başkanlığına getirildi. Sakarya’mızı uluslararası platformda bundan sonra temsil edeceklerdir. Konuyla ilgili Hakemler Kurulu Başkanı Kazım Sever, “Uzun yıllar amatör boksun Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevinde iken birçok tecrübeler kazanmış bulunmaktaydım. Antrenör arkadaşım olan Ertuğrul Akgün teknik kurul başkanlığını yürütürken sağ olsun beni Profesyonel Boks Federasyonu kurulun toplantısında tavsiye etmiş. Bundan sonra bu konuda elimden geleni yaparak Sakarya’mızı adını uluslararasında Profesyonel Boksta Ertuğrul hocamla duyurmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi