Şehitleri Anma Turu, Sakarya Muharip Gaziler Derneği yönetim kurulu üyesi Hüseyin Cantez, her iki derneğin üyeleri ve öğrencilerin coşkulu katılımı ile yapıldı. Maksudiye Mahallesine doğru yola çıkan Demiratlılar ve beraberindeki bisiklet severleri Maksudiye Mahallesi Muhtarı Hikmet Özdemir karşıladı. Etkinliğe katılımın yüksek olması yüzleri güldürdü.

ANLAMLI KONUŞMA
Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Dernek Başkanı Emekli Albay Şefik Akar; “Bugün Türk adının dünyaya duyurulduğu andan itibaren şanlı Türk Bayrağımızı yeryüzünün birçok noktasına taşıyanların Türk yurdu, Türklük, İslamiyet ve kutsal topraklarımızı korumak adına bedenlerini bu mübarek toprağa koyduğu gündür. Bugün git evladım yıllarca ben onsuz kalayım, şu yaralı bağrıma kara taşlar basayım, haydi oğlum haydi git, “ya gazi ol ya da şehit” diyerek eline kına yakarak asker ocağına gönderdiği oğullarının tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocuklarının gurur günüdür” dedi.

ADIĞE MÜZESİ GEZİLDİ
Turun ardından Sakaryalı iş insanı Nahit Serbes’in yaptığı Çerkez kültürünü anlatan Adığe Müzesi gezildi. Dernek başkanı Şefik Akar, müze defterine de duygularını yazdı. Etkinlik sonunda unutulmaz anlar yaşayan dernek üyeleri ve öğrenciler bir başka etkinlikte tekrar bir araya gelmek üzere sözleşti

Editör: Haber Merkezi