VALİ NAYİR VE BAŞKAN YÜCE
‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla düzenlenen Bisiklet Turu’na Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ve çok sayıda bisikletsever katılırken; pedallar Demokrasi Meydanı’ndan Sakaryapark’a çevrildi. Vali Nayir’in başlangıcını yaptığı bisiklet turunda Başkan Ekrem Yüce, Milletvekili Sofuoğlu ve yüzlerce bisikletsever birlikte bisiklet sürdü. Çekilişlerle 54 bisiklet ve 54 bisiklet çantası sahiplerinin oldu.

ÖNCELİK YAYALARIN OLACAK
Ekrem Yüce, “Trafikte araca değil, kurallara güvenmenin öneminin vurgulandığı Trafik Haftanızı kutluyorum. Çok sayıda canların yandığı, ailelerin yıkıldığı böylesine önemli bir konuda ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların’ sloganı bize işin anahtarını veriyor. Trafikte kurallara riayet etmek, kontrollü araç kullanmak ve önceliği yayalara vermek büyük acıların yaşanmasını çok büyük ölçüde önleyecek ciddi tedbirler arasında yer alıyor. Büyükşehir olarak trafikte farkındalık oluşturacak çalışmalar içerisindeyiz.

BİSİKLET DOSTU BİR ŞEHİRİZ
Akıllı bisikletlerle şehrimizde turlayan vatandaşlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hepinize bisiklete binmenizi, şehrimizin sokaklarında, caddelerinde ve parklarında bisikletlerinizle turlamanızı tavsiye ediyorum. Böylelikle hem şehrin tadını daha güzel çıkaracak hem de sağlıklı yaşam açısından güzel bir adım atmış olacaksınız. Sakarya, bisiklet dostu bir şehir. Bizler bu anlayışla bisiklete yönelik projeler hazırlamayı ve yeni yatırımları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

BİSİKLET SPORU İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA
Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise, “Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayatım hep bisikletin üzerinde geçti. Erenler’in caddelerinde hep bisiklet kullanmışımdır. Bisikleti sadece çocuklar kullanır diye bir durum var. Yurtdışında yaşadığımda tüm insanların bisiklet kullandığını gördüm. Bu kültürü oluşturmak adına şehrimizde çalışmalar yapılıyor. İnşallah Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle bisikleti yaygınlaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SORUMLULUĞUN BİLİCİNDE OLUYORLAR
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bisiklet sporu da herkesin yapabileceği sporlar arasında yer alıyor. Biz şuna inanıyoruz; bisiklet sporcuları sorumluluğunu bilen sporcular. Kendi sağlığına, çevreye, geleceğe, topluma karşı sorumluluğunu biliyor ve bu sorumluluğun gereği olarak bu sporu yapıyor. Bu spor gerçekten insan sağlığı, çevre ve gelecek için önemli. Dolayısıyla Trafik Haftası’nda da güzel bir birlikteliğin ürünü olarak buna yer verilmesi çok kıymetli. Sakarya coğrafyasıyla bisiklet sporuna fırsat sağlıyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi