Adapazarı Karaağaçdibi semti doğumlu ve iki Olimpiyat şampiyonluğu olan rahmetli Mithat Bayrak Dünyada tanınıyor ancak Sakarya spor camiasının kendisinden haberi bile yok

HATIRLANMIYOR

Adapazarı Karaağaç semtinde doğan ve sporculuk hayatında Güreş’ te Sakarya adını defalarca Dünya’ya duyurmasına rağmen adı hiçbir şekilde hatırlanmayan büyük şampiyon merhum Mithat Bayrak adını bir kez daha gündeme getiriyoruz.

İKİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU

Adapazarı 3. Mart. 1929 doğumlu olan ve Güreşe 1948 yılında başlayan Mithat Bayrak 8 yıllık çalışma sonunda en büyük madalyasını 1956 Melbourne Olimpiyatlarında aldı ve tüm rakiplerini yere sererek Altın madalyayı boynuna taktı, İstiklal marşımızı okuttu. Mithat Bayrak 4 yıl sonrasında 1960 yılında Roma’da yapılan Olimpiyatlarda yine altın madalya kazanarak adını ölümsüzleştirdi ve altın harfler ile tarihe yazdırdı.

SERDİVAN SPOR SALONUNA YAKIŞIR

Sakarya- Adapazarı doğumlu ve Türk Güreşine çok büyük hizmetleri olan 2 Olimpiyat Altın madalyası sahibi Mithat Bayrak’ın Büyük şampiyonumuzun sağlığında hatırlanmaması üzüntü yaratırken hiç olmazsa ölümünden sonra şimdi adının yaşatılması için Serdivan Spor salonu olarak anılan 5 binlik kişilik salona adının verilmesi isteniyor. Spor severler “ Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Spor İl müdürümüz Arif Özsoy’un bu konuda çalışma başlatmasını bekliyoruz” şeklinde serzenişte bulundu.

Biyografisi

Mithat Bayrak, Türk millî güreşçi. 1956 ve 1960 yıllarında olimpiyatlarda Greko-Romen branşta altın madalya kazandı. 1948 yılında güreşe başladı, kariyeri boyunca Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav, Hüseyin Erkmen ve Celal Atik gibi antrenörler ile çalıştı.                                                                                                          

Doğum tarihi: 03 Mart 1929, Adapazarı

Ölüm tarihi ve yeri: 20 Nisan 2014, Dortmund, Almanya

Kariyer başlangıç tarihi: 1948

Aldığı ödüller: Yılın Sporcusu dalında Milliyet spor ödülü

Olimpiyatlar: 1956 ve 1960  Olimpiyatları'nda güreş – Altın madalya

1955 yılı Barcelona İSPANYA da Greko-Romen stil 73 Kg da Akdeniz Oyunları 4.  

1956 yılı Melbourne Olimpiyatlarında Greko-Romen stil 73 Kg da 1.

1959 yılı Beyrut LÜBNAN da Greko-Romen stil 73 Kg da Akdeniz Oyunları 2.

1959 yılı İstanbul’da Greko-Romen stil 79 Kg da Balkan 2.

1960 yılı Roma Olimpiyatlarında Greko-Romen stil 73 Kg da 1.

Editör: Haber Merkezi