UEFA tarafından Dünya’da en iyi ‘ÖZEL SPOR ORGANİZASYONU’ olarak gösterilen ve bu konuda ödül alan Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasının 32’nci serüveni için geri sayım başladı.

Muhtemelen 21 Haziran’da start alacak olan dev organizasyon bu yıl Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

Hazırlıklarına başlayan Tertip Komitesi, turnuvanın düzenlenmesi için büyük katkı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’u ziyaret etti. Ziyareti Komite üyeleri Ali Fikri Aşık, Yusuf Koç, Aşkın Kılıç, Orhan Muslu ve Suat Güz, Turnuva Genel Koordinatörü Şamil Bilgin ve Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kültür Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç gerçekleştirdi.

Ziyarette Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Keramettin Ekinci, Serdivan İlçe Spor Müdürü Şükrü Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işletmeler Birimi Şube Müdür Vekili Ufuk İşler de yer aldı. Bu ziyaret aynı zamanda vedalaşma anlamına geliyordu. Van’a atanan Özsoy’a hem ilimizdeki çalışmalarından dolayı teşekkür edildi, hem de yeni görevinde başarılar dilendi.

Açılış için gözler Acun Ilıcalı’da

Önceki günkü ziyarette bu yıl ile ilgili tüm bilgilendirmeleri yapan Turnuva Genel Koordinatörü Şamil Bilgin çok önemli müjdeler verdi. Turnuvanın, belirli akşamlarda düzenlenecek konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle tamamen karnaval havasında geçeceğini belirten Bilgin, açılış için de Sakarya’da çok sevilen ünlü TV yapımcısı Acun Ilıcalı ile temas kurulduğunu ifade etti. Bilgin; “Değerli büyüğümüz Şansal Büyüka vasıtasıyla Acun beyle görüştük. Acun beyi halı saha takımıyla birlikte açılışımıza davet ettik ve bizi çok sıcak karşıladı. Bu konuyu en kısa zamanda netleştireceğiz” dedi. Bilgin ayrıca turnuvanın bu yıl da ailelerin çocuklarıyla birlikte çok rahat bir şekilde izlenebileceğini vurguladı.

İşte turnuvadan önemli detaylar

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün himayesinde düzenlenecek olan 32’nci Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasının adresi Sakarya Atatürk Stadının yanındaki yeni halı saha olacak. Bu sahanın turnuvaya uygun hale getirilmesi için 1500 kişilik tribün başta olmak üzere birçok yenilik yapılıyor. Bu yenilikler içinde seyirci için özel tuvaletler, çocuklar için oyun alanları, ulaşımın daha rahat sağlanması için ek dolmuş seferleri düzenlenmesi de var. Yine üç kategoride gerçekleşecek olan turnuvaya GENÇ OLGUNLAR’da 1988 ile 1982 yıllarında doğanlar (34-40 yaş), OLGUNLAR’da 1981 ile 1972 yıllarında doğanlar (41-50 yaş), TECRÜBELİ OLGUNLAR’da ise 1971 ve üstü (51 ve yukarısı) şeklinde katılım yapılabilecek.

Katılım bedeli ve diğer ücretler

Tüm gelirleri ilimizdeki sporculara katkı sağlamak üzere Sakarya Gençlik ve Spor Kulübüne aktarılacak olan turnuvaya katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. GENÇ OLGUNLAR KATEGORİSİ’nde mücadele eden takımlar isterlerse kadrolarında bir faal futbolcu oynatabilecekler ve bu oyuncunun bedeli 2 bin 500 TL olacak. Ayrıca tüm kategorilerde ara transfer bedelinin ise 1500 TL olacağı açıklandı, Ara transfer döneminde alınan futbolcu eğer FAAL ise bu bedel 4 bin TL’ye yükselecek. Bu arada turnuva sonunda üç kategoride şampiyon olan takımlara özel ödül verilecek.

Editör: Haber Merkezi