FURKAN PENALTIYI KURTARDI

Sakaryaspor, Spor Toto 1. Lig 7. Hafta maçında sahasında Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Mücadeleye iki takım da kontrollü başlarken ilk net pozisyonu 23’ncü dakikada temsilcimiz Sakaryaspor yakaladı. Savunma arkasına iyi sarkan Ozan Sol kaleciyle karı karşıya kaldığı pozisyonda topu kontrol edemedi ve atak sonlandı. Konuk ekip Yeni Malatyaspor 26’ncı dakikada penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Cengizhan Akgün’e kaleci Furkan gol izni vermedi ve Yeni Malatya penaltıdan yararlanamamış oldu.

KABONGO İPTEN ALDI

Konuk ekip Yeni Malatyaspor son dakikalardaki baskısının meyvesini 31’nci dakikada aldı. İçeriye yapılan ortada topa iyi ayak koyan Jospin Nshımırımana topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole temsilcimizin cevabı gecikmedi. 43’ncü dakikada Hakan’ın güzel ortasın da arka direkte bomboş kalan Kabongo Kasongo topu filelere göndererek skoru eşitledi. Bu golden sadece 2 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Sakaryaspor’un golcüsü Kasongo önünde kalan topa düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi ve skoru 2-1’e getirerek takımını öne geçirdi. İlk devre Sakaryaspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

ÜMİT’TEN MUHTEŞEM GOL

Mücadelenin ikinci devresinde yine üst olan taraf temsilcimiz Sakaryaspor’du rakip kalede pozisyonlar bulan yeşil siyahlılar, etkili bir oyun ortaya koydu. Konuk ekip Yeni Malatyaspor’da Buğra çağıran 69’ncu dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve takımını eksik bıraktı. Bu faulün sebep olduğu serbest vuruşta ise Nalepa’nın kullandığı serbest vuruşta ceza yayı üstünden iyi bir gelişine vuruş yapan kaptan Ümit Kurt topu köşeden ağlara gönderdi ve skoru 3-1’e getirdi.

ROSHİ PENALTIYI ATAMADI

Mücadelenin son dakikalarına girerken yeşil siyahlı temsilcimiz 88’nci dakikada penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Odise Roshi topu kaleciye nişanladı ve temsilcimiz farkı arttırma fırsatını tepti. Mücadelenin kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca Sakaryaspor sahadan 3-1’lik skorla galip ayrıldı ve Samsunspor mağlubiyeti sonrasından telafiyi 3 puanla yaptı. Süleyman Doğru

Editör: Haber Merkezi