DAĞ PARKURU
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, son 1 haftada BMX ve MTB’de ulusal ve uluslararası yarışlara ev sahipliği yaptı. BMX Supercross Dünya Kupası’nın 7. tur yarışı tamamlanırken, dünya şampiyonunun belirleneceği son etap turu ise dün sona erdi. Dağ maratonu alanındaki en büyük yarışlardan biri olan MTB Cup heyecanı ise Cumartesi günü start alan “dünya yarışı” ile son buldu. Vadi içindeki 4 buçuk kilometrelik dağ parkurunda 14 ülkeden 47 sporcu podyum için pedal çevirdi.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
Toplamda 7 tur atan dünya yıldızı sporcular arasından “elit erkekler”de İsviçre’den Vital Albin birinci, aynı ülkeden Simon Walter ikinci, Rusya’dan Evgenii Evgrafov üçüncü oldu. “Elit kadınlar”da ise Çekya’dan Tereza Tvaruzkova birinci, Ukrayna’dan İrina Popova ikinci, yine Çekya’dan Adela Holubova üçüncülüğü elde etti.

“DÜNYA’YI SAKARYA’DA AĞIRLADIK”
Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 9 gündür devam eden etkinlikler, konserler, EXPO Sakarya 2021 ve yarışlarla Sakarya’yı dünyanın tanıdığını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryamızda bisiklet alanında tarihte eşine az rastlanır büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Fuar alanımızda EXPO Sakarya 2021’i başlattık, çocuklar ve gençler için oyunlar, gösteriler düzenledik. Aynı anda dağ maratonu MTB’nin dünyada bu yıl ilk kez yapılan gece yarışına tanıklık ettik. En önemlisi ise Türkiye’de ilk kez BMX Dünya Kupası’nı evimizde ağırladık. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda 2 büyük yarışla dünyadaki tüm ülkeler Sakarya’yı bisiklet şehri olarak tanıdı. Sakarya evimiz, dünyayı misafir ederiz demiştik, hamdolsun en iyi şekilde yaptık.” dedi.

Editör: Haber Merkezi