Miniklerin spor yapması ve eğlenerek basketbol öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen Juniorlar Basketbol turnuvası 3 gün boyunca Atatürk Spor Kompleksinde yapıldı. 20 sporcu, 250 veli, 15 antrenör ve öğretmen ve 10 hakemin katılımı ile gerçekleşen turnuva sonrasında hiçbir sıralama yapılmadı ve katılan tüm çocuklara madalya verildi. 3 gün boyunca oynanan karşılaşmalara aileler de büyük ilgi gösterdi. Salonu tıklım tıklım dolduran veliler hem kendi çocuklarına hem de diğer çocuklara destek oldu ve onları alkışladı.

ÇELİKEL YALNIZ BIRAKMADI
Turnuvaya katılan 8 takımdaki yüzlerce minik sporcu hem basketboldaki hünerlerini gösterdi hem de yeni arkadaşlar edindi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi keyifli vakit geçiren minikler geleceğin basketbolcuları olacaklarını gösterdi. Turnuva boyunca salona gelerek miniklerle yakından ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel minik sporcularla bol bol sohbet etti.

ALEV’DEN TEŞEKKÜR
Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev ise yaptığı açıklamada “Bir çocuğun mutluluğu, bin şampiyonluğa değişilmez. Bu yüzden hiç bir sıralama yapmadığımız, Bir oyunu kazanmaktan daha önemli değerlerin; centilmenlik, arkadaşlık, takım olma bilinci, rakibe saygı, sporcu ahlakı gibi kazanıldığı bir turnuvada miniklerimiz yeteneklerini sergilediler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlemiş olduğumuz Juniorlar turnuvasına katılan 120 sporcu, 250 Veli, 15 Antrenör ve Öğretmen, 10 Hakem, Basınımızın güzide temsilcileri, salon personelimiz ve emeği geçen herkese teşekkürler“ ifadelerini kullandı.

DEDE TORUN BASKETBOLCU
Sakarya’da 1955-1965 yılları arasında basketbol oynayan ve oynadığı dönemde adını herkese duyuran ve iz bırakan Basketbolcu İbrahim Özüseven önceki gün torunu için Atatürk spor Kompleksi’ne geldi. Kendisi gibi parkede basketbol oynayan torununu izleyen İbrahim Özüseven tören sonrası da torunu ve ailesiyle fotoğraf çektirdi. Basketbol oynadığı dönemde İdman Yurdu’nda oynayan ve tek el şutlarıyla tanınan Özüseven Torununun da kendisinin yolundan geldiği için gururlu olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi