YOĞUN KATILIM
Orman Park’ta düzenlenen moral yemeğine Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra; Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Başkan Vekili Meydan Kobaş, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bedrullah Erçin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, antrenörler ve milli sporcular katıldı.

Vali Nayir ile aynı sofrada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Federasyon Başkanı Esat Delihasan, 6 bayan 10 erkek sporcu ile 20 Temmuz’da Hendek’te başlayan Karate A Milli Takımı 1. kampının 10 Ağustos’a kadar devam edeceğini, 16-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. hazırlık kampı sonrası 2020 Tokyo olimpiyat Oyunları kota puanlama maçlarının yer aldığı Premier Lig müsabakaları için 2 Eylül 2019 tarihinde Japonya'ya hareket edeceklerini belirterek, Federasyonun çalışmaları ve projeleri ile sporcularımız hakkında bilgiler de verdi.

----

“KARATEYİ BENİMSEDİK”
Hem Federasyon yöneticilerimizi hem de hocalarımız ve sporcularımızı İlimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler sporcularımızın başarılarını, burada gördüğümüz birlik ve beraberliğin ulaştırdığı bir başarı olarak düşünüyoruz. Uzak doğu sporu olmasına rağmen insanlarımızın karateyi benimsediğini ve uluslararası başarıların da bunu pekiştirdiğini görüyoruz.

“SPORDA KENDİMİZİ İSPATLADIK”
Marka değerleri yüksek olan Sakarya’mız tarımda kendisini ispatlamış, sanayide kendisini ispatlamış, turizmde kendini ispatlamış, aynı zamanda sporda da kendisini ispatlamış bir İlimizdir. Göreve başladığımız ilk günlerde Sakarya’nın spor alanında adını Türkiye’ye duyurmuş bir İl olduğunu söylediğimizde, arkadaşlarımız yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya da adını duyurduğunu belirtince, biz de eğer bunun gururunu ve sorumluluğunu yaşıyorsanız yeterlidir dedik.

----

“GURUR DUYUYORUZ”
Sakarya İli, dünyanın birçok yerinde yetiştirdiği sporcuların başarıları ile adını yeterince duyurmuştur. Göğsünüzde taşıdığınız bayrağın sorumluluğuyla başarılarınızdan 81 milyonun da istifade edeceğini bilerek çalışmanız özel bir gururdur. İnanıyorum ki, her biriniz başarıda önce kendinizi, sonra ailenizi, sonra bulunduğunuz İli ve bağlı bulunduğunuz spor kulübünü temsil ediyorsunuz. Ancak sonuçta Türk milletinin tamamı gurur duyuyor, hepimiz beraber seviniyoruz. İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuran, bayrağımızı dalgalandıran herkes bizim için kıymetlidir.

“ZİNCİRE YENİ HALKALAR”
Geçmişte futbolda, güreşte olduğu gibi birçok dalda başarı sağlayan Sakarya’da, buna uygun bir ortam bulunmaktadır. İnşallah sizlerle bu zincire yeni halkalar ilave etmek mümkün olur. Başarılarla dolu bir spor hayatı yaşadıktan sonra, bu camia içinde başarılı sporcular yetiştirmenizi istiyoruz. Sporsuz bir hayat düşünemeyeceğiniz için de, kendi rotanızı güzel bir şekilde çizmenizi istiyoruz.

----

“ÜLKEMİZİN GURURU OLACAKSINIZ”
Bizler hayatına sporu katmış her gencimizi, vatandaşımızı takdir ediyoruz, faydalı şeylerle hayatınızı doldurduğunuz zaman, zararlı olan birçok şeyden de uzak kalabiliyorsunuz. Tutkunu olduğunuz bu spor dalı sayesinde hem Lig mücadelesi hem de olimpiyatlar için Japonya’nın Tokyo şehrine gideceksiniz. Bunların her biri sporun bir nimetidir.  Aileniz başta olmak üzere, ülkemizin gururu olmanızı temenni ediyoruz. Sizleri ayrı ayrı tebrik ederken, kazasız ve belasız bir spor hayatı yaşamanızı da diliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞARILAR DİLEDİ
Yönetim kurulu üyeleri, teknik yönetim ve sporcularla bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına puan veren Premier Lig müsabakalarında mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi