Okulların öğrencilerinin de yakından takip ettiği müsabakalar sonunda Sakarya Özel Doğa Koleji Anadolu Lisesi 15 Temmuz Fen lisesini finalde geçerek Sakarya Şampiyonluğunu göğüsleyen takım oldu

3.LÜK MAÇI HIZLI BAŞLADI
Final günü ilk olarak 3.lük 4.lük karşılaşması ile başladı. Spor Lisesi ile Necmettin Erbakan Fen Lisesi müsabakası deyim yerindeyse nefesleri kesti. Beklenenin aksine ilk devreye iyi başlayan ekip Necmettin Erbakan Fen Lisesi oldu. Spor lisesi karşısında ilk çeyreği 20-13 önde kapatan Necmettin Erbakan, devreye de 38-26 önde gitmeyi başardı.

SPOR LİSESİ’NİN NEFESİ YETMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına daha istekli ve arzulu başlayan taraf Spor Lisesi oldu. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Spor Lisesi sporcuları 3.çeyrekte buldukları sayılarla farkı kapattı fakat final periyoduna 50-43 geride girdi. Final periyodunda rakibini yakalamayı başaran hatta son bölümlere önde giren Spor Lisesi üst üste serbest atışlardan yararlanamayınca mücadeleyi kazanan taraf Necmettin Erbakan Fen Lisesi oldu. Bu sonuçla Necmettin Erbakan İl Birinciliğini 3üncü olarak tamamladı. Spor Lisesi ise 4.oldu

FİNALDE KIRAN KIRANA MÜCADELE
İl Birinciliğinin final karşılaşması ise beklenildiği gibi kıran kırana başladı. İlk çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Özel Doğa Anadolu Lisesi ilk çeyreği 21-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte deyim yerindeyse şov yapan ve toparlanan 15 Temmuz Fen lisesi skora dengeyi getirdi. Çeyreğin son bölümünde kritik atışları sokan Özel Doğa Anadolu Lisesi devreye 37-34 önde girdi.

İKİNCİ YARIDA DOĞA GÜLDÜ
3.Çeyreğe Antrenör Barış Duman’ın serzenişi ile başlayan Doğa Anadolu Lisesi bu çeyrekte farkı açmaya başladı. Güçlü oyuncuları ile fark yaratan yeşil beyazlılar bu çeyrekte 30 sayı bularak son periyoda 67-51 önde girdi. Final periyodunda da etkili oyununu sürdüren Doğa Anadolu Lisesi karşılaşmayı 90-65 kazanarak şampiyonluğa uzanan takım oldu ve kupasını tarafatrının önünde aldı.

ŞAMPİYONLUK KUPASI BULKAZ’DAN
Dört okuldan yüzlerce taraftarın izlediği müsabakalar düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Ödül töreninde Özel Doğa Anadolu Lisesi’ne şampiyonluk ödülünü Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol koçu Ozan Bulkaz verdi. Törende aynı zamanda yardımcı antrenör Çetin Bingöl ve İdari Menajer Göksel Özdemir de genç öğrencilere kupa ve madalyalarını takdim etti. Tören sonrası takımlar hatıra fotoğrafında bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi