Şampiyonluğumuzdan beri hemen hemen hiç köşe yazısı yazmamıştım basketbol ile ilgili. Takımı bir tek Kartepe’de ki Antalya maçında canlı izleme şansı bulmuştum çünkü. O da ilk maçımızdı ve bir şeyler göstermesi de pek mümkün değildi. Takım önce İstanbul ardından bir İtalya yapıp geldi. Bu gezide takım gibi oyuncularda epey yol kat etmişti.

Antalya maçında izlediğim Can ile şimdiki can arasında dağlar kadar fark vardı mesela. Rodney, Moustapha, Nathan, hepsi takıma uyum sürecini atlamış gibi görünüyor. Lazeric ise bıraktığı yerden devam ediyor. Geçen sene Telekom eşleşmesinde özellikle Ankara’da şov yapan Lazeric, Uşak karşısında da eski ünlerine nazire yaptı adeta.

Maça Fall ile iyi başlayan Sakarya Büyükşehir Basketbol ilk yarıda hemen hemen her işi doğru yaptı. Bu kadar sayı yemesinin sebebi de kötü savunma yapması değil, rakibinin dış şutları yüksek yüzdeyle sokmasıydı. Hücumda sıkıntı yaşamayan ve özellikle pota altında rakibine ezici üstünlük kuran yeşil siyahlıklar bu sene rakiplerini içeriden vuracağa benziyor.

Jankovic İtalya ve İstanbul’daki maçlarda olduğu kadar etkili değildi. Bence maça da konsantre olamamıştı. Çok basit kaçırdığı 2 turnikesi var ki insan inanamıyor yeniden bakıyor bu Jankovic mi diye. Ama kalitesi belli bir oyuncu ve bu sene takım için en önemli oyunculardan birisi olacaktır.

Sahada bir de bir Mehmet Özdağan vardı ki gerçekten enfes oyuncu. İlk yarıda tam 15 sayı atarak yıldızlaştı ve Uşak savunmasına cezaları iyi kesti. Geçen sezon Türk Telekom’da oynarken Sakarya Büyükşehir Basketbol karşısında 5 maça çıkmış ve tam 83 sayı atmıştı. Doğru bir transfer olduğunu gösterdi.

Bu sene uzun bir takımız. Fall, NathanBoothe ,Jankovic, Kerem Gönlüm, Tufan Önen, Mustafa Kırcali gibi oyuncularla opsiyonu bol bir pota altımız var. Dönem içinde Koç Selçuk Ernak 3 numarada da dönem dönem uzun oyuncu kullanarak oradan bir eşleşme avantajı yaratır. Karşı takım için herzaman sıkıntıdır bu. Ya 1-1 savunmayı yapar zor eşleşmede ya da tyardım getirir bir başka oyuncuyu riske ederek. Her türlü bu bizim avantajımıza.

Tüm gözlemlediklerim bir yana takımda gördüğüm en önemli olay ise gerçekten takım olunduğuydu. Genç oyuncu Mustafa’nın son dakikalarda süre aldığında kenardaki oyuncuların ve teknik heyetin heyecanını gördüm. Mustafa’nın sayı attıktan sonra benchte yer alan oyuncuların hepsinin ayağa kalkmasını gördüm. Oyuna kim girerse girsin sadece işini yapmaya çalıştığını ve kenarda oturduğu süre boyunca da takıma destek verdiğini gördüm. Bu da benim için fazlasıyla yeterliydi..

Yeni sezonda takımdan ümitliyim. Play-Off olur olmaz bilemem, ama bu takımın kesinlikle ligde kalacağını ve bir sonraki senede pişen genç oyuncular ile Basketbol Süper Ligi’nin kaliteli takımlarından birisi olacağını söyleyebilirim. Haftaya Lig maçından sonra görüşmek üzere diyorum. Esen kalın..