Türkiye Futbol federasyonu (TFF) dün 2’nci ve 3’ncü lig kulüp başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Başkanların taleplerini dinleyen Federasyon, tescil kararını talepler doğrultusunda verecek

BAŞKAN GENÇ KATILDI
Liglerle ilgili skandal bir karara imza atarak Tescil kararı alan ve tescil şeklinin daha sonra açıklanacağını belirten Türkiye Futbol Federasyonu, Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç’in de aralarında olduğu kulüp başkanlarıyla toplanarak taleplerini dinledi. İddiası bulunan ekipleri başkanlarının katıldığı toplantıda kulüplerin çoğunluğu Play Off isteklerini federasyona iletti. Toplantıya alınan tescil kararı sonrasında oldukça eleştirilen 2’nci ve 3’ncü Ligler Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can da katıldı.

“PLAY-OFF YÖNÜNDE GÖRÜŞ BELİRDİRDİK”
Gerçekleştirilen toplantının ardından Sakaryaspor kulübünden açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada, “TFF'nin düzenlemiş olduğu toplantıya iştirak ederek Play-Off müsabakalarının oynanması yönünde görüşlerimizi bildirdik. Çıkacak kararın adaletli olacağından ve emeklerimizin zayi olmayacağına inancımız tam” ifadeleri yer aldı. Federasyon kanadından ise toplantı sonrasında açıklama yapılmadı.

AÇIKLAMA YAPILDI
Toplantının ardından federasyondan yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği, bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Riva'daki toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekilleri Mehmet Baykan, Yılmaz Büyükaydın, Ali Düşmez, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can'ın yanı sıra 2. ve 3. Lig kulüpleri başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in tescil formatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

KARAR BEKLENİYOR
Kulüplerin taleplerini dinleyen Başkan Nihat Özdemir önderliğindeki yönetim kurulu, kendi arasında yapacağı toplantının ardından tescil planıyla ilgili kararını açıklayacak. Kulüplerin beklentisi ise Play Off oynanması yönünde bir karar varılması. TFF’nin yapacağı toplantının ardından kısa süre içerisinde tescil planıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi