OMURİLİK FELCİ İÇİN KOŞULACAK
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 5 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run 2019’a İzmir bu sene de ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford’un desteğiyle gerçekleşecek yarışta yer almaya hazırlanan SUBÜ’lüler, Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Pistinde antrenman için kampüs koşusu yaptı.

12 ÜLKEDE AYNI ANDA
‘Koşamayanlar için koş’ sloganıyla 12 ülkede aynı anda ve APP Run uygulaması sayesinde de dünyanın her noktasında gerçekleştirilecek Wings for Life World Run’a katılmaya hazırlanan Sakarya’daki öğrenciler de antrenmanlarını Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atletizm Pistinde gerçekleştirdikleri kampüs koşusuyla sürdürdüler. Antrenman koşusuna 420 kişi katıldı.

1 KADIN 1 ERKEK YARIŞMACI KAZANACAK
Sabit bir bitiş çizgisinin olmadığı Wings for Life World Run’da, yarışmacılar, yarış başladıktan yarım saat sonra 15 km hızla yola çıkacak Ford Kuga Yakalama Aracı’na yakalanmamaya çalışacak. Hızı her yarım saatte artan ve maksimum 35 km/s hıza ulaşan yakalama aracının son geçtiği 1 kadın ve 1 erkek katılımcı o ülkenin birincileri olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışın dünya birincileri ise tüm parkurlarda Yakalama Aracı’na en son yakalanan 1 kadın ve 1 erkek yarışmacı olacak

Editör: Haber Merkezi