PLAY OFF MAÇLARI TAM BİR BELA
TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta lider Keçiörengücü geçtiğimiz hafta Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Her 2 takımla olan puan farkı da azaldı. Samsunspor ile aramızdaki puan farkı nedeniyle grup birinciliği şansımız halen var çünkü son maçta yenersek onları puanla da geçebileceğiz. Ama iş Keçiörengücüspora kalırsa değişiyor. Yani onlarla da puan puana ligi bitirirsek o zaman genel averaja bakılacak. Kim daha fazla gol atmış ise o grup birincisi olup 1.Lige çıkacak. 2 ile 5.sıradaki takımlar ise çift devreli lig usulü yarı final ve final maçları yapacak. Grup şampiyonu olan takım direkt olarak 1.Lige çıkmayacak. Diğer grup play off şampiyonu ile tarafsız sahada bir maç yapacak ve o maçın galibi 1.Lige yükselecek

KEÇİÖREN 6 PUAN KAYBEDEBİLİR
Baktınız mı kalan 5 maça? Keçiörengücü bu hafta da Niğdespor ile kendi sahasında oynayacak ki Niğdespor takımının Altınordu altyapısı olduğu ve bizi yendiği unutulmamalı. O maç pekala berabere de bitebilir, Niğde yenebilir de. Hadi bu maç olmadı diyelim, ya haftaya İstanbul’da oynanacak Sarıyer maçına ne diyeceksiniz? Bu maç neden berabere bitmesin veya Sarıyer yenmesin. Sonrasında aynı Keçiörengücü Uşak deplasmanında niye berabere kalmasın ki? Var mı bu ihtimaller? Elbette var. Yani dememiz o dur ki Keçiörengücü takımı, Niğde, Sarıyer ve Uşak maçlarında 3 beraberlik de alabilir, 2 maç yenilebilir de? Bu da bizim onları yakalamamıza veya geçmemize yeter de artar bile!

ŞAMPİYONLUK SAMSUN’A KALABİLİR!
Gelelim grubumuzun gizli liderine! Evet evet aynen öyle çünkü daha kolay maçları var. En zor maçları bu hafta Samsun’da oynayacakları Sarıyer maçı. Ardından Hacettepe deplasmanı gidecek ki Hacettepe de düşme tehlikesini yaşamaya başladı. Üstelik onlar da Keçiörengücüspor gibi Ankara takımı, yani onlara çalışabilirler (!) Uşakspor ve Manisaspor maçlarını hiç dahil etmiyorum çünkü o maçları öyle veya böyle (!) alırlar ki tek belalısı olarak Sakaryaspor maçı kalıyor. Çünkü Samsunspor ile şuan ki puan farkımız sadece 3 ve onlarla olan puan farkını kapatamasak bile, Samsunsporu Samsun’da yendik mi yine şampiyonuz!  Dananın kuyruğu o maçta kopacak yani!

SARIYER VE KASTAMONU’YA DİKKAT!
Bu hafta 3.sıradan 4.sıraya inen Sarıyer ise Samsunspor ile Samsun’da, Keçiörengücü ile de İstanbul’da karşılaşacak. Bu 2 maç hem kendilerinin kaderini belirleyecek. Her ikisini yener veya berabere kalırsa ekmeğimize resmen yağ sürecek ve işimizi daha da kolaylaştıracak. Bu iki ekibi yenerse Uşak ve Niğde deplasmanları var ki o maçlar da onlar adına hiç kolay geçmez. Çünkü 3 ihtimalle maçlar olur. Şayet yenilirse, tek umutları Play Off olur ki, Sakaryaspor olarak en azından onlarla oynamayı hesaplamalıyız. Ve Kastamonuspor. Onlara sadece Amed deplasmanı ile Sakaryaspor ile oynayacakları maçlar yeter. Zaten onları yendik mi ve iş o maça kalırsa yine şampiyonuz.

Editör: Haber Merkezi