Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Transfer Komitesi Başkanı Ömer Bektaş, Avgın'ın kaliteli bir kaleci olduğunu belirterek, sözleşmesini yenileyerek Sakaryaspor'un güven veren oyuncuyu kalesinde tutmuş olduğunu söyledi.
Kaleci sorununu çözmelerinin ardından, diğer mevkilerdeki sorunları da çözeceklerini belirten Bektaş, ''Harun, bizim için önemli bir oyuncu. Onu takımda tuttuğumuz için mutluyum. İnşallah diğer arkadaşlarla da anlaşarak iç transferi en az kayıpla kapatmak istiyoruz'' dedi.
Sakaryaspor'da geçmişte yaşananlar nedeniyle güvensizlik yaşandığına dikkati çeken Bektaş, şöyle konuştu:
''Bu da bizi iç transferde zora sokuyor. Bundan faydalanarak takımı zora sokanları anlamıyorum. Bunu yapanları anlamakta güçlük çekiyorum. Futbolcularımızın hepsi iyi niyetli ve burada kalmak istiyor. Fakat onların aklını çelen insanlar var. Bu da bize sıkıntı yaşatıyor. Yani özellikle ödeme konusunda bir güvensizlik var fakat biz yapamayacağımız bir şeyi söz vermiyoruz. Yani oyuncularımıza vaat ettiğimiz en önemli şey, güvendir.''

-''Futbolu burada bırakmak istiyorum''-

3 yıllık sözleşmeye imza atan tecrübeli kaleci Avgın, Sakaryaspor'da kalmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Çok sayıda teklif almasına rağmen yeşil-siyahlı ekipte kalmayı tercih ettiğini ifade eden Avgın, ''Benim için imza önemli değil. Futbolu burada bırakmak istiyorum. Benim için sözleşmenin süresi de önemli değil. Tüm şartlarda Sakaryaspor için oynamaya hazırım. Zaten ailem de buraya yerleşti. Bundan sonra başarılı olmak için elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.
Avgın, yeşil-siyahlı ekibin en büyük sorununun güvensizlik olduğuna işaret ederek, ''Aradaki güven en önemli şey. Futbolcular, burada önemli bir güvensizlik sorunu yaşıyor, onlara da hak veriyorum. Çünkü büyük bir güven sorunu var. Geçmiş yönetimlerde verilen sözler tutulmadı ve bu da güvensizliğe sebep oluyor ama yeni yönetimle bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyordum. Onlar bana güvendi, ben de onlara güveniyorum. Herkes için hayırlısı olsun'' diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi