Süper Amatör Futbol Ligi Play Off Grubunda sadece ikili değil, üçlü ve dörtlü Averaj da söz konusu. 1.Amatör Liginde de 2 grup şampiyonu son maçlarda belli olacak.

İSKENDERİN KÖR DÜĞÜMÜ
Lider Kalaycıspor, 4 maçta sadece As Akyazısporu 1-0 yenerken, Arifiyespor, Hendek Dereköy ve Sapanca Gençliksporu yendi. Bu da şu demek oluyor,Kalaycısporun puan eşitliğinde geçebileceği tek takım var, o da As akyazıspor ama onun da yetişmesi imkansız. Bir de maç yapmadığı tek takım Pamukova 1968 var ki, işte bu maç herşeyi değiştirebilir.

GRUP BİRİNCİLİĞİ İÇİN HESAPLAR!
Eğer ki Pamukova kazanırsa, ikili averajda Kalaycısporu geçecek ama bu kez de işin içine ÜÇLÜ averaj girebilir. Zira, Sapanca-Derekövy maçının galibi kim olursa olsun onlardan biri de puanını 9 yapacak. Bir de Arifiyespor, As Akyazısporu yenerse o zaman onlar da puanını 9 yapacak ki bu durumda tam 4 takım 9’ar puanla ligi bitirecek.

HERŞEY KALAYCININ ELİNDE
Bir kere şu bir gerçek ki dört takım aynı puanda ligi bitirebilir. Bunun gerçekleşebilmesi için de, Sapanca-Dereköy maçında bu 2 takımdan biri galip gelirse onunla birlikte Pamukova ve Arifiye takımları da kazanırsa, Kalaycıspor, Pamukova, Arifiyespor ve Sapanca ile Dereköy takımlarından biri ligi 9’ar puanla bitirecek. Bu durumda iş DÖRTLÜ AVERAJ’a kalacak.

KALAYCI’YA BERABERLİK YETİYOR
Bu durumda ne mi olacak? 4 takımın kendi arasında yaptı maçlarda aldıkları puanlar, attığı ve yediği goller ile averajlarına bakılacak. As Akyazıspor takımı dışındaki 5 takım arasında oynanan maçlarda ise bu 5 takımın 4 tanesinin (Sapanca veya Dereköyden biri) son hafta alacakları sonuçlar şampiyonu ortaya çıkartacak ki Kalaycıspora bir beraberlik bile yetecek.

PAMUKOVAYA 4 FARK LAZIM
Kalaycı yenilir de, Pamukova 1968 takımı yenerse, bu sefer devreye Arifiyespor da girecek. Arifiyespor ile Pamukova 1968 takımlarından birinin Kalaycısporu geçebilmesi için, mutlak surette maçlarını kazanması gerekecek ki bu da yetmeyecek. Zira Pamukova takımının Arifiyesporu da geçebilmesi için Kalaycıspor takımını en az 4 gollü yenmesi gerekecek.

ARİFİYE EN YAKIN İKİNCİ TAKIM
Çünkü Arifiyesporun As Akyazısporu tek gollü yenmesi durumunda bile bu durum geçerli olacak. Arifiye 1’den fazla gol atarsa Pamukova da skoru ona göre attırması gerekecek. Yani şampiyonluk, Kalaycısporun yenilmesi durumunda bu iki takımdan birine geçecek. Kim daha fazla gol atarsa o şampiyon olacak. Maç berabere biter ise şampiyon Kalaycıspor olacak.

SAPANCA VE DEREKÖYÜN ŞANSI AZ
Sapanca veya Dereköysporun şampiyon olabilmesi için ise, bu 2 takımdan birinin en az 3 farklı kazanıp diğer rakiplerinin de onların altında kalacak galibiyetleri almasını bekleyecek. Mesela Pamukova ile Arifiye tek gollü kazanır ise, Sapanca temsilcisinin en az 4 f    arklı galip gelmesi, Dereköysporun şampiyon olabilmesi için ise en az 3 farklı yenmesi gerekecek.

BİR DE 2.SIRA ÖNEMLİ
Play Off şampiyonluğu, yani BAL Ligine direkt çıkacak grup birincisinden sonra bir de Karasuspor veya Serdivanspor takımlarından biriyle bu ligde yer alabilmek için baraj maçı oynayacak Play Off ikincisi lazım ki, bu şans ilk 5 sıra için tüm takımlar için geçerli. Sadece As Akyazısporun hiç bir şansı yok. Çünkü 6 puanı geçecek en az 2 takım olacak!

AZİZİYEYE BERABERLİK YETİYOR
1.Amatör Futbol Liginde ise durum yine hemen hemen aynı. Şuan grup birincisi gözüken takımların yenilmesi durumunda sıralama değişecek. Özellikle de A Grubunda 4’te 4 yapan Aziziyesporun son maçta yenilmesi durumunda Hendek Kocadöngelspor Süper amatör Ligine çıkmış olacak. Beraberlik Karasu Aziziyesporu şampiyon yapıyor.

HACIMERCAN’IN ŞANSI YİNE VAR
B Grubunda ise çok karışık bir durum var.  Zira şuan ilk 2 sıradaki takımlar berabere kalır da Hacımercanspor yenerse şampiyon Hacımercanspor olacak ama tam tersi olursa, Kazımpaşa Birlikspor ile Karaaptiler Akınsporun alacakları sonuç şampiyonu ortaya çıkartacak. Karaaptiler Akınspor, şuan +3’lük averaj sahip ve Kazımpaşa’nın da en az 4 farklı yenmesi gerekecek.

Editör: Haber Merkezi