Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4. isale hattının ihalesini kazanan şirketin sahibi Cenker Üstün ile yer teslim sözleşmesi imzaladı. SASKİ Göl Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan Toçoğlu, Sakarya'nın deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatarak, depreme dayanıklı isale hattı inşa edeceklerini söyledi.
Sakarya'nın geleceğini garanti altına almak istediklerini vurgulayan Toçoğlu, ''Çelik isale hattıyla şehre tek isale hattından kesintisiz su sağlanacak. 14 milyon 747 bin liralık bu yatırımla Sapanca Gölü'nden temin ettiğimiz su Sakarya'ya kesintisiz şekilde ulaştırılacak. Depreme karşı dayanıklı olacak çelik isale hattı sayesinde uzun yıllar şehrimize su temin edeceğiz'' diye konuştu.
DEPREM RİSKİ
Toçoğlu, kentteki 3 isale hattının 2'sinin 1999 Marmara Depremi öncesinde yapıldığını, hatların depremde zarar gördüğünü ve ihtiyacı karşılayamadığını hatırlattı. Depreme dayanıklı isale hattı yapımı için çalışma başlattıklarına dikkati çeken Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şehrimiz deprem riski olan bir bölgede. Bu nedenle yapacağımız hattın deprem riskine karşı dayanıklı olmasına özellikle büyük önem veriyoruz. Bunun için de hattın tamamı çelik borulardan döşenecek. Çelik borular sayesinde Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu sorunsuz şekilde şehrimize ulaştıracağız. Ayrıca bu projenin güzergahı önceki isale hatlarından da farklı olacak. Yeni güzergahla suyu Sakarya Üniversitesi (SAÜ) arkasından Hızırilyas Tepesi'ne ulaştıracağız. Yeni hattın tamamlanmasıyla 3. isale hattını yedek olarak kullanacağız. 1 ve 2. hatları da iptal edeceğiz. 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan bu hatla Sakarya'nın su noktasındaki geleceğini garanti altına almış olacağız.'' Proje kapsamında bin 600 milimetre çapında, 10 bin 806 metre uzunluğunda isale hattı döşenecek. Ayrıca, 453 metrelik tünel ve sanat yapıları inşa edilecek. İsale hattı, 14 milyon 747 bin liraya mal olacak.
 
Editör: Haber Merkezi