Sakaryaspor, kötü başladığı sezonun ilk yarısının sonunu iyi getirdi. Kaoslarla geçen ilk haftaların ardından toparlanan yeşil siyahlılar, sezonun ilk yarısını liderin 9 puan gerisinde tamamladı

İŞTE GENEL TABLO
Sakaryaspor TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta ilk devreyi 27 puanla 7’nci sırada tamamladı. Yeşil siyahlılar oynadığı 17 karşılaşmada 8 galibiyet 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 30 puan toplayan temsilcimiz, federasyon tarafından verilen 3 puan silme cezasının ardından 27 puanla sezonun ilk yarısını tamamladı. Sakaryaspor çıktığı 17 karşılaşmada 23 gol atarken kalesinde sadece 13 gol gördü ve lider Ankara Demirspor ile birlikte en az gol yiyen takım oldu. İlk 6 karşılaşmadan sadece 4 puan çıkartabilen yeşil siyahlılar, sonraki 11 maçtan 26 puan çıkarttı ve maç başına 2.36 puan ortalamasını tutturdu.

2 YÖNETİM GÖREV YAPTI
Yeşil siyahlılarda sezonun ilk yarısında 2 yönetim görev yaptı. Temmuz ayında gerçekleştirilen genel kurul ile başkan olan İbrahim Nalbant ve yönetimi oldukça çalkantılı bir süreçten geçti. Yaşanan kaoslar, yönetim krizlerinin ardından yeşil siyahlılarda istifa eden Nalbant’ın yerine bir süre Hüdaverdi Bahadır başkanlığa vekalet etti. 6 Kasım’da gerçekleştirilen Olağanüstü genel kurulun ardından ise Cumhur Genç, Sakaryaspor’un yeni başkanı oldu.

3 TEKNİK ADAM ÇALIŞTI
İlk devrede Sakaryaspor 3 teknik adamla çalıştı. İbrahim Nalbant yönetimi geldiği gibi teknik direktör Şaban yıldırım ile yollarını ayırdı ve Abdullah Ercan ile anlaştı. Sezona Abdullah Ercan ile başlayan Sakaryaspor, alınan başarısız sonuçların ardından Ercan ile yolları ayırdı. Takımın başına getirilen Suat Kaya ile kötü sonuçlar alınmasa da oyuncularla kaya arasında yaşanan krizlerin ardından yönetime yeni gelen Başkan Genç, Kaya ile yollarını ayırarak takımın başına Şaban Yıldırım’ı getirdi. Böylelikle Şaban Yıldırım 4 aylık aranın ardından yeniden Sakaryaspor’un başına gelmiş oldu.

SEYİRCİSİZ CEZASI ETKİLEDİ
Yeşil siyahlılar geçtiğimiz sezon aldığı cezalar nedeniyle evindeki ilk 4 karşılaşmayı seyircisiz oynadı. Taraftar desteğinden uzak kalan yeşil siyahlılar bu karşılaşmalarda 2 beraberlik 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet alabildi. Bu karşılaşmalarda kaybedilen puanlar takıma büyük zarar verdi ve zirveyle farkın açılmasına sebep oldu. Cezanın bitmesi ile yeniden şaha kalkan Sakaryaspor, bu sürecin ardından evinde oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet 1 beraberlik çıkarmasını bildi.

Editör: Haber Merkezi