İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR

Tesisleşme alanında yeniliklere giden Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptıkları iyileştirmelere ek olarak yatırımlarına devam etmenin yanı sıra, bir yandan da tüm ilçelerin ihtiyaçlarına göre modern spor tesisleri kazandırıyor. Karasu İlçe Stadyumunda, son yenilik olarak kullanılır hale getirilmesi hedeflenen tribünler, hizmete girdiğinde Karasu İlçe Stadyumu toplamda 480 seyirci kapasiteli çelik tribünlere kavuşmuş olacak.

KARAPÜRÇEK’E TRİBÜN

4 Kulüpten 500’e yakın lisanslı sporcunun yer aldığı ilimizin şirin ilçelerinden Karapürçek’te, Ahmetler Mahallesinde bulunan, uzun zamandır da resmi müsabaka oynanmayan Karapürçek Futbol Sahası, Sentetik Çim Zeminli Futbol Sahasına dönüştürülerek hizmete açıldı. Sentetik Çim Zeminli Futbol Sahası, atletizm pisti, sentetik antrenman futbol sahası, hakem ve sporcu giyinme odaları, sentetik çim yüzeyli futbol sahası olarak sporseverler ve Amatör Spor Kulüpleri için hizmete girdi. Bu çalışmalara ek olarak Karapürçek Sentetik Futbol Sahası’na toplamda 240 kişilik çelik tribün için çalışmalara başlandı.

HENDEK STADI YENİLENDİ

Hendek İlçe Stadında ise; tribün kapasitesi ilavelerle birlikte 2 bine ulaşırken, eskiden protokol olarak adlandırılan alanda hakem odaları, doping kontrol odası, sağlık odaları ve toplantı odaları yapıldı. 240 kişilik 3.tribün montaj çalışmaları yapıldı. Tribün alanlarında çevre düzenlemelerine gidildi. Yenilenen ve ilaveten yapılan tuvaletler, yeni bilet satış noktası, büfe, satış ofisi, stadyum çevresi güvenlik duvarı kafes paneller ve çitler, stadyum aydınlatmaları gibi bir dizi yenilikler yapıldı.

“YOĞUN ÇALIŞIYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy yaptığı açıklamada, “Çalışmaların tamamlanan Hendek ve Karasu ilçelerimizde Futbol Sahalarımız yepyeni bir görünüm kazandı. Karapürçek ilçemizde de yapımına başlanan tribünlerin önümüzde hafta bitmesini planlıyoruz. Eski tribünlerin yıkılmasının ardından yoğun bir çalışmaya sergileyen çalışma ekiplerimiz, zeminini yaptıkları alana demontable çelik tribünü monte ettiler. Futbolcularımızın yeniden başarıdan başarıya koşarak futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacağına yürekten inanıyorum, bu sayede de seyirci- tribün sorunlarını bu şekilde ortadan kaldıracağız. Aynı şekilde diğer sahalarımızda da tribün sayılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.