FUTBOLA HENDEK’TE BAŞLADI
Hendek Başpınar Mahallesinde 1970 yılında İdris ve Yüksel Çiftinin oğulları olarak dünyaya gelen ve Sakarya Amatör kümelerinin sert ve kaliteli olduğu yıllarda futbol oynayan Adem Berberoğlu, 30 yıllık futbol mazisini ve o dönemin futbolunu anlattı. 1985 yılında başladığı futbol kariyerini 2005 yılında sonlandıran Berberoğlu, birlikte yetiştiği yıldızlarla o dönem çok iyi takımlarda yer aldı ve şampiyonluk yaşadı.

TİCARET LİSESİYLE ŞAMPİYONLUKLAR
Kariyerine Hendek Gençlikspor’da başlayan Berberoğlu, 1985, 86 ve 87 senelerinde Ticaret Lisesinde Bülent Uygun, Şaban Yıldırım, Murat Bölükbaş, Atalay Kazancı, İlhan Sütlü ve Boncuk Hakan’la şampiyonluklar yaşadı. Adem Berberoğlu amatör olarak Hendek Esnaf, Başakspor, Serdivanspor, Eskişehir Şekerspor’da top oynadıktan sonra tekrar Hendek Gençlik’e döndü ve burada futbol oynadıktan sonra 2005 yılında 35 yaşındayken futbola veda etti.

“HARİKALAR YARATIYORDUK”
Kendi döneminin geçilmez defans oyuncusu olan Adem Berberoğlu, “Ben Hendekliyim. Hendekte doğdum ve Hendek’in yeri bende her zaman ayrıdır. Hendek Gençlikspor’da futbola başladım. Ailem istemedi tabi o dönem başlamamı ama ben futbola gönül vermiştim. Daha sonrasında babam Ticaret Lisesine yolladı beni. Orada çok güzel anılarım oldu çok güzel insanlar tanıdım. Kaliteli isimlerle okul maçlarında harikalar yaratıyorduk. Birçok yıldız çıktı bizim o dönemde takımdan.” Dedi.

“O DÖNEM DAHA KALİTELİ VE SERTTİ”
Futbola hep devam ettiğini aktaran Berberoğlu, “Okuldan sonra da futbola devam ettim. Hendek Esnafspor, Başakspor, serdivanspor, Mithatpaşa ve Eskişehir Şekerspor formaları giydim. Daha sonra yeniden Hendek Gençlikspor’a döndüm ve futbol kariyerimi burada tamamladım. Bizim futbol oynadığımız dönemler amatör futbol çok daha kaliteliydi. Daha sert futbol oynanırdı. Zorlu rakiplerle karşılaştık” dedi.

“FUTBOLU BIRAKMAK BENİ ÜZDÜ”
Berberoğlu, “Futbolu bırakmak beni her ne kadar üzse de hayatımı ona göre şekillendirmem gerekiyordu artık. Futbolu bıraktım ama uzaklaşmadım. Hep takip ettim. Hendekspor’a her zaman destek verdim. Büyükşehir Belediyesi Saski’de ekmeğimi kazandım. Bir kızım ve oğlum oldu. Hem futbol hayatım hem de normal yaşantım iyi bir şekilde geçti. Emekliliğimin tadını da Hendek’te çıkartıyorum. Yeni Sakarya Gazetesi Ailesine benimle röportaj yaptığı için çok teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi