RİSKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ
Adapazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında hareketsiz yaşama dikkat çekmek için Kentpark’ta program düzenlendi. Programa, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Adapazarı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yavuz Salman, ilçe sağlık müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Adapazarı İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tekin Ulaş Karatepe yaptı. Tüm dünyada ve ülkemizde kronik hastalıkların ölüm nedenlerinde ilk sırada yer aldığını dile getiren Karatepe, tütün kullanımı, obezite, yetersiz hareket ve alkol kullanımının kronik hastalıklarda önlenebilir risk faktörleri olduğunu belirtti. 

SAĞLIĞINIZ İÇİN BÜYÜK ADIM
aratepekonuşmasında “Günümüzde yaşam kalitesini artırarak yaşamak uzun yaşamak kadar önemli bir konu haline gelmiştir. Sağlıklı yaşlanmak ve yaşa bağlı oluşabilecek sağlık risklerini çeşitli yöntemlerle en aza indirebilmek için temel etkenler beslenme ve fiziksel aktivitedir. DSÖ raporlarına göre hareketsiz yaşam dünya çapında yılda 1,9 milyon kişinin ölümüne neden olmaktadır. Kalp sağlığınız için 10 bin adım öneriliyor. Bunun yürüyüşteki karşılığı haftada en az beş gün günde 30 dakika yürürseniz kendiniz için küçük sağlığınız için büyük bir adım atmış olacaksınız.” dedi.

HENDEK’TE DE YÜRÜDÜLER
Etkinlik kapsamında Hendek ilçesinde de yürüyüş düzenlendi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün Sağlık için Kalbinizi Sevin, Yürüyüşe geçin sloganı ile düzenlediği yürüyüşe Kaymakam Orhan Burhan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Başhekim Sedat Aydın, İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi