HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ
Genç, yaptığı açıklamada "HDP Milletvekili Ömer Gergeroğlu dün mecliste yaptığı konuşmada Amed Sportif Faaliyetler Kulübü tarafından yapılanların üstünü örtmek için, hem suçlu hem güçlü misali kulübümüzü suçlayıcı ifadeler kullanmıştır. Kendisi 'bu kadar üst düzey güvenlik önlemi varken, madem bir futbolcuda kesici alet var niye alınmadı?' diye sormaktadır. Bizde bunu daha önce ifade ettiğimiz gibi tekrar söylüyoruz ki bunun tek sebebi bu ortamda tamamen korkak bir yönetim sergileyen maçın hakemi ve yeterli duruşu göstermeyen temsilcidir.

TAKIMIMIZIN YANINDA OLDUK
Defalarca bizim ve emniyetin kendisine söylemesine rağmen o oyuncudan o aleti alamamışlardır. Biz zaten bununla ilgili kendilerinden şikayetçi olduk. Kendisi ayrıca 15 yöneticiye izin varken, 35 yönetici oraya giderek provokasyon yaptığımızı söylemiştir. Bizim oraya 25 kişi gitmemizin sebebi bu kritik maçta takımımızın yanında olmak istememizdir başka hiçbir art niyet yoktur. Ayrıca yine diyor ki yöneticiler soyunma odasına girip biz buraya ölmeye geldik diye bağırmışlardır.

9 KİŞİ BİZE SALDIRDI
Olayların her anında içinde olan biri olarak söylüyorum ki kesinlikle böyle bir şeyde olmamıştır. Maçtan 1,5 saat önce sahaya zemine bakmak için çıktığımızda kendi yöneticileri ve eski futbolcularından oluşan sekiz dokuz kişiden oluşan boyunlarında yaka kartı olan grup futbolcularımıza ve bize saldırmışlardır. Biz de oluşan arbede sırasında kendileri tarafından edilen sin kaf küfürlere karşılık yanımızda bulunan bir kardeşimiz öleceksek burada da ölürüz diye bir ifade kullanmıştır oradaki kavga ortamında.

BİR DE EL Mİ SIKACAKTIK?
Yine milletvekili diyor ki seremoni öncesinde Sakaryasporlu futbolcular Amedsporluların elini sıkmamıştır. Daha maçtan 1,5 saat önce çıkış tünelinde saldırılan daha sonra maça 20 dakika kala kendi kale sahasında ısınırken Amedsporlu futbolcular tarafından tekrar saldırılan, saha kenarın da bulunan topları top toplayıcıları ve yöneticileri tarafından tribüne atılan, ısınmak için top bırakılmayan futbolcu grubu bir de maç başladığında gidip amedsporlu futbolcuların ellerini mi sıksaydı?

DİLAVER TÜRK OĞLU TÜRKTÜR
Ayrıca futbolcumuz Dilaver Güçlü hakkında da eyyam yaparak bazı şeylerin peşinde olduklarını açıkça belli ediyorlar. Futbolcumuzun yaptığı işaret herhangi siyasi bir işaret değil mensubu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosu olan Türklüğün işaretidir!

Boşuna uğraşmasınlar buradan bir şey çıkmaz. Ayrıca Sakaryaspor bir futbol kulübüdür ve biz oraya futbol oynamaya gittik. Futbolun dini, dili, Irkı ve söylemi olmaz! Futbol sahada oynanan bir oyundur. Milletvekilinin ve amedspor camiasının bunu iyice öğrenmesi gerekir" dedi.

Editör: Haber Merkezi