Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarında genç sporcuların çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

9600 SPORCU
Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte start alan Yaz Spor Okulları çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. 24 branşta arası 9.600 genç ücretsiz bir şekilde eğitim görüyor. 5-18 yaş arası sporcuların katıldığı spor faaliyetlerinde gençler hem eğleniyor hem de belki de hayatları boyunca devam edecekleri spor yaşantısına adım atmış oluyor.

24 BRANŞ
Yaz Spor Okullarında Atıcılık, Avcılık, Cimnastik, Karate, Tenis, Atletizm, Güreş, Kick Boks, Voleybol, Badminton, Halter, Kürek, Yüzme (ücretli), Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Triatlon, Bisiklet, Judo, Taekwondo, Eskrim, Boks, Kano, Wushu ve Futbol dallarında yaz boyunca eğitim devam edecek. Sporcular okulların açılacağı döneme kadar faaliyetlere katılım sağlayacak.

ENGEL YOK
Engelliler İl Spor Merkezleri’nde ise engelli öğrenciler ve özel sporcular 12 spor dalında ücretsiz eğitim veriliyor. Bedensel Engelliler Atletizm, Halter, Masa Tenisi, Yüzme, Okçuluk ve Bocce spor dalında, İşitme Engelliler Güreş, Karate, Taekwondo, Atletizm, Judo ve Bisiklet dalında, Görme Engelliler Atletizm, Judo, Yüzme ve Özel Sporcular ise Atletizm, Cimnastik ile Masa Tenisi dalında spor yapma fırsatı buluyor.

SAĞLIKLI NESİLLER
Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Sporu tüm topluma yaymayı , çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korumayı ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesini hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl 81 İlde uygulanan Yaz Spor Okullarında vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza yönelik Gençlik ve Spor faaliyetlerimiz, yıl boyunca konusunda uzman antrenörler eşliğinde tesislerimizde devam ediyor “dedi.

Editör: Haber Merkezi