Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda yapılan karate turnuvasına, İstanbul, Düzce, Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Yalova, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik ve Sakarya olmak üzere toplam 12 ilden bin 100 sporcu katılarak kıyasıya mücadele etti.
Turnuvaya  Kaymakam Orhan Burhan, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Jandarma Komutanı Yzb. Deniz Kün, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,   Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Avrupa Dünya Karate Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş, sporcu aileleri ve vatandaşlar katıldılar. Turnuva, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

MİLLİ TAKIMIN BELKEMİĞİ
Seremoni açılışında Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş bir konuşma yaparak “ Sakarya’da var olan Türkiye’nin liderliğini yapan, adını Avrupa ve Dünya kategorilerine yayan Sakarya karatesi ve bunun yanında Düzce, Bolu, Bursa, İstanbul, Tekirdağ gibi birçok illerin katılımıyla yapılan müsabakalarda, yıllardan beri Milli Takım’ın belkemiğini oluşturan sporcularımız çıkmaktadır. Bu bizler için büyük bir sevinç yaratmaktadır. İnşallah 2020 Olimpiyatlarında büyük bir sporcu kitlesine sahip olacağız” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında ” Şehidimiz Ali Gaffar Okkan’ın 16. Yıldönümünde bu güzel organizasyonu yapan ekibe teşekkür ediyoruz. Şehidimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz “ Diyerek, sporculara başarılar diledi.

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR
Kaymakam Orhan Burhan da “ Milli Şairimiz Mehmet Akif’ Ersoy’un söylediği gibi “Sahipsiz Vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu Vatan batmayacaktır “Bundan tam 16 yıl önce vatanı için beş polis arkadaşı ile birlikte şehadete yürüyen Şehit Ali Gaffar Okkan için düzenlenmiş olan turnuvaya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Aradan geçen 16 yıla rağmen anısı halen unutulmamış ve bu kadar kalabalıkla anılıyor olmak hiçbir insana nasip olmamıştır. Ali Gaffar Okkan ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Müsabakalarda  dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi